TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova-Merkez Mahallesi

Bornova’da bugünkü durağımız Merkez mahallesi. Bornova’nın yüksek bir alanına kurulan mahallenin tarihi ise Osmanlı’ya kadar dayanıyor. Osmanlı döneminde Rumların ikamet ettiği mahallede hala Rum evleri bulunmakta. Mahallemizin muhtarı ise Cemil Aslan.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova-Merkez Mahallesi

Mahalle gelir düzeyi düşük olan bireylerin ikamet ettiği bir yerleşim yeri konumunda. Mahalleye çıktığınızda İzmir ayaklarınızın altına seriliyor diyebilirim bu güzel manzaraya sahip olan mahallenin ise sorunları çok fazla. Mahallenin en büyük sorununun ise okul önlerinde satılan uyuşturucu olduğunu iddia eden Aslan, yetkililere bunu iletmelerine rağmen bir çözüm bulunamadığını iddia etti

TANER UYANIKER

“Muhtarın sesi” adlı sayfamız için bugün Bornova’nın Merkez Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Cemil Aslan. Tarihi olarak Osmanlı dönemine dayanan ve Rumların ikamet ettiği mahalle Bornova’nın yüksek bir yerinde bulunmakta. Güzel bir manzaraya sahip olan mahallenin sakinlerinin ise ekonomik sıkıntılar içinde yüzdüğünü söyleyebilirim. Yaşanan ekonomik sıkıntıyı muhtarın şu sözleri açığa çıkartıyor: “Çocuk okula akşamdan kalan pilavı ısıtıp ekmek arasına koyarak gidiyor.” Sadece ekonomik sorunlarla boğuşmayan mahalleli, muhtarın iddiasına göre okul önlerinde bazı kişiler tarafından satılan uyuşturucu nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Bunun dışında okul önündeki ışıklandırma olmaması nedeniyle yaşanan kazalar, mahallede yer alan bir viraja korunma alınmadığı için yaşanılan trafik kazaları ve mahallenin 350 hanelik bir bölümüne yol yapılmaması nedeniyle insanların çamur içinde kalmaları mahallenin diğer sorunları.

MAHALLEDE TOPRAK YOL

Mahallemizin önemli bir diğer sorun ise 350 hanelik bir yerleşim yerinde yol yok. Yol olmadığı için insanlar toprak yolu kullanmak zorunda kalıyor ve o toprak yol yağmur yağdığında çamur oluyor. İnsanlar o çamurda ne araçlarını kullanabiliyorlar ne de kendileri o yoldan yürüyebiliyor. Böyle bir zamanda toprak yolun olmaması gerekir. Mahalleye elektrik, su döşendi ama yol yapılmadı. İnsanlar ben vergimi veriyorum neden yol yapılmıyor diye sitem ediyorlar. Bu konuyla ilgili başvurularımız oldu ama sadece yaptıkları kepçe gönderip yolu düzlemek oldu.

Mahalle okulumuzun önünde ışıklandırma sistemi olmadığı için çocuklarımızın can güvenliği yok. Okulun önünde büyük bir rezillik yaşanıyor. Orada çok sayıda kazada oldu ve bunun sonucunda çocuklarımız yaralandı. Bu konu hakkında başvurularımızda oldu ama ışık koyamayacaklarını söylediler bu kadar zor mu oraya bir ışık koymak anlamıyorum. Aileler bu durumdan ötürü gelip bana sitem ediyorlar ama benim de yapacağım şeyler bir yere kadar. Mahalleli olarak 500 imza topladık ama yine de bir sonuç alamadık.

VİRAJ KAZALARA NEDEN OLUYOR

Mahallemizin girişinde keskin bir viraj bulunuyor. Bu viraj nedeniyle her ay birkaç araç uçuruma uçuyor. Bu viraj nedeniyle yaralanma ve ölümler olmaktadır. Biz bu viraja korunma alınmasını istiyoruz. Bir barikat kurulabilir. Bununla ilgili öneri ve şikayetlerimiz yetkili mercilere bildirmemize rağmen hiçbir çözüm bulunamadı. Bu konu hakkında bir çalışma yapamayacaklarını ilettiler.

Mahallemizde 7 bin nüfusumuz var ama bir tane bile sağlık ocağımız bulunmuyor. Mahallemize seçimlere 1 hafta kala bir sağlık ocağı açıldı ve seçimlerden sonra hizmetini bıraktı. Mahallemizin sağlık ocağına ihtiyacı var ve bir sağlık ocağı açılmasını istiyoruz. Bunun dışında cami durağında kapalı otobüs durağı bulunmuyor. Bu nedenle otobüs bekleyen insanlar yağmur yağdığında ıslanıyorlar. Oraya kapalı bir otobüs durağı istiyoruz.

“MUHTAR VATANDAŞIN DERDİNE KOŞAR”

Muhtarlık olarak yaptığınız çalışmalar nelerdir?

İşe ihtiyacı olan bayan vatandaşlara yönelik belediyeyle ortak proje geliştirdik ve kadınlara mesleki iş için kurslar düzenliyoruz.

Muhtarlığın mahalle için önemi nedir?

Muhtar olmak vatandaşların derdine koşmaktır. Vatandaş bir sorun yaşadığında tek başına belediyeye gidip şikayet edemiyor. Vatandaş mahallede en küçük bir sorun olduğunda gelip muhtara iletiyor. Bu sorunları muhtarlık olarak ilettiğimizde daha etkili sonuçlar alabiliyoruz. Bu problemi tek başına belediyeye anlatıp takipçisi olamıyor vatandaş. Muhtarlık olarak bu sorunları çözme gücümüz olamayabiliyor. Biz sadece sorunları iletiyoruz başka da yapabildiğimiz bir şey yok.

“ÇARPIK KENTLEŞME HAD SAFHADA”

Muhtar gözüyle İzmir’i nasıl görüyorsunuz?

İzmir tam olarak bir gelişlim gösteremedi. Köylerimiz gelişti ama İzmir yıllardır aynı durumda oluyor. İzmir’de çarpık kentleşme had safhada. Kent olarak çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.

Son olarak ne eklersiniz?

Benim amacım insanları ya da kurumları şikayet etmek değil. Ben burada sadece mahallemin sorunlarına çözüm bularak hizmet etme gayreti içindeyim. Belediye ve devletin bu tarz mahalleleri görüp yardım etmelerini istiyoruz.

Cemil Aslan kimdir?

1971 yılında Ağrı’da doğdum. 1986 yılında İzmir’e taşındım. İzmir’e yerleşmemden itibaren muhtarlığını yaptığım Merkez Mahallesinde yaşıyorum. Bu dönem muhtarlığa adaylığımı koydum ve yüksek bir oyla seçildim. Muhtarlıktan önce dekorasyon işiyle geçimimi sağladım. Evli ve 4 çocuk sahibiyim. Öğrenim durumum ise ilkokul.

Mahallenin künyesi:

Nüfus:7000

Seçmen sayısı:4800

Posta kodu:35080

Cadde sayısı:1

Sokak sayısı:200

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.