TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek yürek oldular

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube geçtiğimiz günlerde vahşice cinsel saldırıya uğrayıp öldürülen Özgecan Aslan  için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2015 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tek yürek oldular

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri emekçileri Sendikası İzmir 1 Nolu Şubesi(TÜM BEL-SEN), cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan için bir açıklama yaptı. Çok sayıda kadın ve erkek bu olaya tepkilerini göstermek için Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Toplanan grup sloganlar atarak bu olayı protesto ettiler. Yakalarına Özgecan’ın fotoğrafını da asan grup adına açıklama yapan sendika yönetim kurulu üyesi Emel Dönmez, ülkede yaşanan bu tip kadın cinayetlerinde, yıllardır kadın ve erkeğin eşit olmadığını her fırsatta dile getirerek, AK Parti iktidarının sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi. Dönmez, “Kadınların erkeklerin mülküymüş gibi gösterilmeye çalışılması ,’kadın erkek eşit değildir’ söylemleri iktidar politikası haline gelmişken, erkekler de ‘onlara dilediğinizi yapabilirsiniz’ mesajını almakta, kendilerinde hak gördüklerinden evde, sokakta, metroda ve otobüste kadınlara saldırmaktan çekinmemektedirler” diye konuştu.

TECAVÜZLER MEŞRULAŞTIRILIYOR

Kadınlara yönelik her şiddet eyleminin, tecavüzün, tacizin meşrulaştırıldığı erkek dil her an ve her yerde karşılarına çıktığına değinen Dönmez, “Kadının ‘hak ettiği’, ‘kaşındığı’, ‘istediği’, ‘rıza gösterdiği’, öne sürülürken, erkek ‘ihtiyaç duyduğu ‘, hormonal, ruhsal, psikolojik rahatsızlık taşıdığı’, ‘namusunu koruduğu’, ‘erkek olduğu’ için aklanıyor. Bir kadın öldürüldüğünde, tecavüze uğradığında, önce ‘masumiyeti’ test ediliyor; erkeğin suçu ona göre belirleniyor” dedi.

ERKEK ŞİDDETİ HE YERDE

Erkek şiddetinin her gün sokakta, evde, minibüste, iş yerinde ve yaşadıkları her yerde olduğunun altını çizen Dönmez, ”Bizler Özgecan’ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N. Ç. gibi genç kız çocuğunu, savaşlardan kaçarak sığındıkları yerlerde ikinci eş olarak satılan fuhuşa zorlanan ve adları bilinmeyen mülteci kadınları, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız. Sorumlular hesap verene, failler en ağır cezaya mahkûm edilene kadar her yerde mücadele edecek ve bu davanın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.