TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım, taraftara şiddeti kınadı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Göztepe-Altay maçı öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylarda polisin tutumunu eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2015 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yıldırım, taraftara şiddeti kınadı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Göztepe-Altay maçı öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylarda polis şiddeti hakkında açıklamalarda bulundu. Maçın yanı sıra geçtiğimiz günlerde Basmane'deki eğitim boykotu olaylarında da polisin aşırı güç kullandığını belirten Yıldırım, “Polisin Göztepe taraftarına tazyikli su ve biber gazlı müdahalesini kınıyorum. Daha sağduyulu olunmalı" dedi.

“DUYARLI OLUNMALI”

Polisin görevinin toplumsal huzuru, can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu kaydeden Yıldırım, “Polis, bu görevi yaparken can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdit unsuru haline gelmemeli. Burada yetkili olanları duyarlı olmaya çağırıyoruz. Caydırıcılık, illa ki şiddete başvurmayla olmaz. Sabrı elden bırakmamak ve şiddete başvurmadan önce bütün diğer caydırıcılık yollarının tüketilmesi gerekiyor. Dün akşam özellikle Göztepe taraftarına, kadınların, çocukların, genç kızların olduğu kitleye tazyikli su ve biber gazlı müdahaleyi doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Emniyet teşkilatımızdan bundan sonraki süreçte toplumu gerecek şekilde değil, sağduyulu biçimde hareket etmesini bekliyoruz. Bu anlamda sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Asıl olan millettir, toplumun huzurudur, güvenliğidir. Her emniyet mensubumuz bu görevi üstlenirken, bunun bilinciyle yola çıkmıştır. Hukuk hiçbir meslek erbabına ayrıcalık tanımaz. Gereksiz şiddeti meşru kılmaz. Elinde, üzerinde herhangi bir yasa dışı cisim olmayan sadece tezahürat yapan veya gösteri yürüyüş hakkını kullanmak isteyen kitlelere aşırı sert müdahaleler farklı toplumsal reaksiyonlara ve reflekslere de sebebiyet verebilir. Bu konuda yetkililerin duyarlı ve daha itinalı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

“HATALI UYGULAMALARDAN UZAK DURULMALI”

 “Milletle devletin arasına girecek uygulamalara asla duyarsız kalmayız" diyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, şunları söyledi: “Bir kaygımız da, meclise görüşmelerine başlanan İç Güvenlik Yasa Tasarısı öncesi ve sırasında bu tarz müdahaleler toplumda farklı amaçlara hizmet ediyormuş algısı da oluşturabilir. Emniyet mensuplarımız burada farklı şüphelere yol açacak aşırı ve hatalı uygulamalardan da uzak durmalı. Taraftarlara da çağrımız, hukuku zorlamadan emniyet güçlerimize yardımcı olacak şekilde hareket etmeleridir. Dün akşamki olaylarda da çeşitli şekillerde zarar gören, yaralanan Göztepeli taraftarlara geçmiş olsun diyoruz ve bunun tekrarlanmamasını diliyorum. Polis ilk fırsatta en kolayı seçmemeli." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.