TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meclis MİT’i denetlesin”

Muhalefet milletvekilleri  TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nu acil gündemli olarak toplantıya çağırdı. Komisyonun CHP, MHP ve HDP’li üyeleri  MİT içerisinde ikisi stratejik ikisi de İstihbarata karşı Koyma Başkanlığında görevli 4 kişilik özel ekibin Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirildiği ve muhalefet partilerini dinlediği iddia edildi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Meclis MİT’i denetlesin”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP'li Haluk Koç'un MİT'in içinden özel bir grup muhalefet partilerini dinliyor iddiası ve BBP Genel Başkanı  Mustafa Destici’nin de “MİT Bizi dinliyor” açıklamasının ardından milletvekilleri MİT içinde dinEGeleme yapmak için harekete geçti. TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun  CHP,MHP ve HDP'li üyeleri komisyon başkanlığına acil toplanma dilekçesi verdi.

Komisyon üyeleri  acil çağrı gerekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Kurulan bu birimin psikolojik harekat konusunda uzman olduğu ve Türkiye’de muhalefet  partilerini yıpratmak amacıyla algı operasyonları yaptıklarına ilişkin haberler  basında yer almıştır. Türkiye’nin iç güvenliğini tehlikeye düşürecek böylesi hukuk , yasa ve amaç dışı uygulamaların varlığına ilişkin iddiaların Güvenlik ve istihbarat komisyonu tarafından araştırılması zorunlu görülmektedir.”

Komisyon adına açıklama yapan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağına ilişkin iddiaların da mutlaka araştırılması gerektiğini ifade etti. Öner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki hesabının da bir milletvekili tarafından koordine edildiğini sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.