TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medyanın gücü ‘engel’ kaldırttı

Karşıyaka taraftarının duyarlılığı ve Karşıyaka’da yaşayanların uyarıları ile görme engelli vatandaşlar için büyük bir sorun olan elektrik  direği engelli yolundan kaldırıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sosyal medyanın gücü ‘engel’ kaldırttı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Karşıyaka'da görme engelli kişiler için yapılan, semt kaldırımlarına döşenen sarı şeritlerin devam ettiği yollarda, vatandaşların karşısına çıkan direk yetkilerin çalışması sonucunda ortadan kaldırıldı. Görme engellilerin dışarıya çıkması ve güvenli bir şekilde hareket etmesi adına yapılan bu çalışma son derece önem arz etmekteydi. Nergis istasyonu kenarında bulunan kaldırım üzerinde yapılmış sarı şeritli yol, bir elektrik direği tarafından kesiliyordu. Engelli bir kişinin, bu direğe çarpıp yola düşüp, yaşanacak kaza sonucu ezilmesi işten bile değildi. Karşıyakalı vatandaşlar, tehlikeli olan sarı şeritlerin biran evvel düzeltilmesini ve görme engelli vatandaşların sağlıklı bir şekilde dışarı çıkmalarını istiyordu.

DİREK KALDIRILIYOR

Karsiyakadan.com ve Karşıyaka taraftarlarının kullandığı sosyal ortamlarda bu sorun dile getirildi ve sonucu alındı. Görme engelli vatandaşlarımız için yapılan sarı şeritli yolda bulunan direğin kaldırılması için çalışmalar başladı. GEDİAŞ 'a ait elektrik direği, Karşıyaka Belediyesi ekipleri tarafından engelli yolundan kaldırmak üzere çalışmalarına başlandı. O semtte oturan vatandaşlar kısa sürede gösterilen bu duyarlılık ve hassasiyet için, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.