TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Etek giyerek yürüdüler

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan için erkek egemen sisteme son vermek isteyen vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyeşe katılan Ahura LGBTİ üyesi erkekler mini etek giyerek kadınların öldürülmesini protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Etek giyerek yürüdüler

TANER UYANIKER

Geçen hafta Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği dolmuşun şoförü tarafından vahşice katledilen Özgecan Aslan için İzmir’de eylemler devam ediyor. Ahura LGBTİ üyeleri, erkek egemen sisteme son vermek ve Özgecan cinayetini protesto etmek için mini etek giyerek yürüyüş gerçekleştirdi. Grup, yürüyüşten sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kadın cinayetlerinin yaygınlaştığı şu dönemde erk sisteminin son kurbanı Özgecan Aslan oldu. Kadınları da tıpkı translar gibi gettolara sıkıştırmak isteyen bu erk düşünce yıllardır olduğu gibi şu anda da can almaya devam ediyor. Bilekleri kesilerek ve yakılarak katledilen Özgecan belki de yıllardır uygulanan ve sistematik bir yok edilme projesi olan kadın düşmanlığının kurbanı olmuştur. Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar kadınların ne giyeceği, kaç çocuk yapacağını ve nasıl kahkaha atacağı konusunda politika üretiyor ve kadınların, LGBTİ’lilerin yaşam alanlarını ellerinden alıyor.”

“ETEK GİYMEKTEN UTANMIYORUZ”

Kadınların öldürülmesinin bir doğal afet olmadığını dile getiren grup, “Koruma kanunu çıkarmadılar, siyasiler kadın cinayetlerini kınamadılar, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapmadılar. Yıllardır bu adımları atmadılar. Buradan bir kez daha duyuralım Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Tüm erk sisteme ve diğer tüm kadınların hesabını soracağız. İnsanların gözü önünde kadınları tecavüz ederken utanmayanlar, mini etek giyerken utanıyor ülkede. Bizler İzmir’de yaşayan heteroseksüel ve homoseksüel erkekler olarak bugün mini eteklerle sokaklardaydık bunları giymekten de utanmıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.