TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’den adaylık sinyali verdi

Cumhuriyet Halk Partisinin İl başkanlığını ziyaretinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılışına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’den aday olması çağrısına yanıt vererek, “İzmir’den aday olmak benim için şereftir. Bunu yetkili organlarımızda elbette görüşeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’den adaylık sinyali verdi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, “Asla ve asla umutsuz olmayacağız. Üzerimizdeki baskı ne kadar yoğun olursa olsun asla umutsuz olmayacağız. Hele hele Kuvayi  Milliye’nin merkezinde umutsuzluk bize yakışmaz. Mustafa Kemal’in askerlerine umutsuzluk yakışmaz. Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4’üncü yılın sonunda Türkiye’de açlık yok, yoksulluk olmayacak. Açlığın ve yoksulluğun olmadığı, huzurun olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği, devletin vatandaşına hizmet ettiği, şiddetin olmadığı, acının olmadığı, gözyaşının olmadığı bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

DEMOKRASİYİ YAŞATAN TEK PARTİ CHP’DİR

CHP dışında hiçbir partinin önseçim yapmadığına değinen Kılıçdaroğlu, kadın ve gençlerden yana bir iktidar olma sözü vererek, “PM karar aldı. Demokrasiyi yaşatan tek parti CHP’dir. Hiçbir parti önseçim yapamaz. Biz 56 ilde önseçim yapıyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir’de liste başı adayları kadın adayları olacak. Çocuklarınızı nasıl seviyorsanız, ülkenizi de aynı şekilde sevdiğinizi biliyorum. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Bu seçimlerde hepimizin oturup yeniden karar vermesi gerekiyor. Bir 4 yıl değil, 2 dört yıl değil, 3-4 yıl geçirdiler. Türkiye’nin hali ortada. Kadınlar üzerindeki şiddeti görüyorsunuz, gencecik çocukların halini görüyorsunuz. Hiçbir yurttaşım hakkında ayrımcılık aklının ucuna bile gelmeyecek. Hiç kimseyi ayırmayacağım. Çünkü benim siyasal anlayışımda yandaş yok, vatandaş var. Çalışanların en az yüzde 70’i kadın olacak. Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı yönetecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 40 yaş üstünde kimse olmayacak, tamamen gençler olacak. Emeklilerin halini biliyorum. Ramazan ve Kurban bayramlarında size birer maaş ikramiye vereceğiz” dedi.

ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN

Ege Üniversitesi’nde karşıt gruplu öğrenciler arasında yaşanan olaylarda ülkücü görüşe sahip bir gencin ölmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Dün bir çocuğumuz öldü. Hiçbir üniversitede sorun çıkmasını istemeyiz. Anne ve babaların çocukları hangi koşullarda okuttuğunu hepimiz biliyoruz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Aynı temenniyi sürekli yapıyorum. Huzurlu ve barış içinde bir Türkiye’yi istiyorum. Her 4 üniversite öğrencisinden biri işsiz. Yolsuzluk diz boyu. Ancak bu tabloyu yıkmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“SİZDEN 4 YIL İSTİYORUM”

CHP’li belediyelerin başarılı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız çalışıyor. Kimse şunu unutmasın; İzmir’de insanlar sokaklarda özgürce çalışıyor. CHP’li belediyeler çalışıyor. İstanbul’a gidin insanlar CHP’li belediyelerin olduğu yerde rahat nefes alıyor. Erzurum’da Çat’a gidin. 6 ayda Çat’ın kaderi değişti, yeni bir Çat ortaya çıktı. Nereye el attıysak orada güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Yerel yönetimlerde başarılıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredibilitesi devletten yüksek. Her sorunu çözmeye hazırız. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz, işsizlik bu ülkede olmayacak. Çünkü halk için, çocuklarımız için çalışacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bu da bizim namus görevimizdir ”diye konuştu.

“BELEDİYELER ARASINDA AYIRIM YAPMADIK”

Açılışta söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li olmayan diğer belediyeler de dahil olmak üzere İzmir’in 30 belediyesini hizmet vermeye çalıştıklarını belirterek, “Bayraklı Belediye başkanımız Sayın Hasan Karabağ ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bütüncül bir anlayışla Bayraklı Belediye’mizin ve 30 belediyemizin hiçbir siyasi ayrım yapmadan, elimizden geldiği gücümüzün yettiği kadar büyükşehir belediyesinin yasayla verilmiş görevlerinin dışında el ele kol kola hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Önemli olan adil olmaktır. Önemli olan tarafsız olmaktır. Önemli olan evrensel ahlak kurallarına, evrensel hukuk sistemlerine uyarak çalışmaktır. Hizmet etmektir. 6 AKP’li, 2 MHP’li belediyeyi CHP’li belediyelerden ayrı tutmadık, tüm projelerde. Eşit dağıtmaya çalışıyorum. Bütün mesele böyle bir oyundur. Seçim arifesinde bir atraksiyondur”

“İZMİR’DEN BÖYLE OY ALAMAZSIN, ALAMAYACAKSIN”

Ayrım yapanların 7 Haziran’da ve önümüzdeki süreçte İzmirlilerden gerekli cevabı mutlaka ve mutlaka alacağını belirten Kocaoğlu, “81 vilayetin 80 tanesini ‘bana oy ver, sana hizmet edeyim’ diye oy almak için baskı yapabilirsiniz. Ama Anadolu’nun en aydınlık kentinde, Doğu’nun en batısında, Batı’nın en Doğusundan İzmir’den, Cumhuriyetin kalesinden böyle bir tehditle oy alamazsın, alamayacaksın. İzmirli bu seçimde de gerekli cevabını verecektir” dedi.

“BU YASAYLA TACİZ EDİLMEK İSTENİYORUZ”                                                            

AK Partili ilçe başkanlarının da bu yönde açıklamalar yaptığını anımsatan Kocaoğlu, hükümetin Valilik İzleme ve Koordinasyon Kurulu kurularak muhalif büyükşehir belediyelerine baskı yapılacak olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “AKP’li ilçe başkanları ayrım yapıyor diyorlar. Ben de basından izliyorum, yanıt da vermiyorum. Bunun altında bir iş var. Bu bir yerden çıkacak diye merakla bekliyorum ve açıklamaları değerlendiriyorum. Nihayet geçtiğimiz bir iki gün önce açıkladı Sayın Başbakan. Sayın Başbakanın açıklamasını okumak istiyorum; diğer partilerin elinde bulunan belediyelerle ilgili şikayetler var. Büyükşehir belediyeleri hizmet etmek zorunda. İzmir’de bunu gördük. AKP’ye mensup belediyelere hizmet vermemek için neredeyse yazılı cevap…’.  Özel idarelerin yerine valiliklerde izleme ve koordinasyon kurulları kuruldu. 6360 sayılı yasada valilik izleme ve koordinasyon kurullarına verilen yetkide, herhangi bir siyasi Vali Bey’e bu ilçenin şuna ihtiyacı var, bunu büyükşehir belediyesi yapsın, yapmazsa biz bunun ihalesine çıkalım, projesini yapalım, parayı da büyükşehir belediyesinin merkezden gelen bütçesinden keselim. Buraya dayandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini Vali Bey’in kontrolüne almak için, AKP’li belediye başkanlarının taleplerini bizim stratejik planlarımızın, bütçelerimizin, çalışmalarımızın, kenti kalkındırmak için 11 yıldır yaptığımız tüm bilimsel çalışmaları yol haritalarının şakülünü kaçırmak için bir uygulama içerisine girmek istiyorlar. Kurulun demokrasiyle bir alakası olmadığını ve muhalif belediyelerin, özellikle de büyükşehir belediyelerin, özellikle de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yasa ile taciz edilmek isteniyor. Şimdi bu yaşanmaya başladı” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.