TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Demokrasinin yolu sandıktan geçer”

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, TBMM’de görüşmeleri gergin geçen İç Güvenlik Yasa Tasarısı için, “Bu, Tüm Türkiye’yi baskı altına alma yasasıdır. Sınırsız bir iktidar yoktur. Bugün İktidar bu felsefeyi kavramış değildir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Demokrasinin yolu sandıktan geçer”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, TBMM’de görüşmeleri gergin geçen İç Güvenlik Yasa Tasarısı’yla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kavganın milletin gözünün önünde yaşandığını belirterek “Nasıl sonlandırılacak? TBMM Genel Kurul Salonu, saniyesi saniyesine kayıt altındadır. TBMM’deki bu kavga hadiseleriyle ilgili arkadaşlarımızın farklı şeyler anlatmasına hiç gerek yok. TBMM Başkanlık Divanı, bu görüntüleri izleyip, kamuoyunu bilgilendirebilir veya tedbirlerini alabilir” dedi.

“KAVGA İKTİDARIN BASKISINDAN ÇIKIYOR”

Parlamentonun konuşulan yer olduğunu anlatan Uzunırmak, medeni ve seçilmiş insanlar olarak, halkın iradesini temsil eden kişiler olarak kavganın çok çirkin olduğunu ifade etti. Uzunırmak “Kavga neden çıkıyor? Kavga iktidarın baskısından çıkıyor. Yoksa azda kalmış insanlar herhalde 300-320 kişinin karşısında ben kavga etmek istiyorum diye çıkacak bir deli yoktur herhalde. Ama iktidar öyle bir baskı kuruyor öyle abanıyor ki bundan çok mustaribiz. Demokrasi tartışmaları insanlık aleminin tartışmalarıdır. Demokrasi tartışması aslında iktidarın kaynağı tartışmalarıyla başlar. İktidarın kaynağı nedir? Bir sınıf mıdır? Totaliter düzenlerde bir sınıftır. Teokratik düzenlerde iktidarın kaynağı mollalardır. Demokrasilerde halkın iradesidir. Ama halkın iradesi sadece sandıkla bitmez” diye konuştu.

Demokrasi yolunun  sandıktan geçtiğini kaydeden Ali Uzunırmak şöyle devam etti: “Bugün Türkiye’de kamuoyunu etkileme, psikolojik algı operasyonlarıyla  adeta, demokrasi, yolu sandıktan geçen bir dolandırıcılık bir yalancılık haline gelmiştir. Aynı zamanda demokrasi mücadelesi, bir denetim ve iktidarın sınırlandırılması mücadelesidir. Denetim 2 şekilde olur. Birisi sandıktır. Halkın denetimidir. Ondan daha önemlisi sandık sonuçlarının bile teminat altına alındığı hukuk denetimidir.  İktidarın sınırlandırılması projesidir demokrasi mücadelesi. Sınırsız bir iktidar yoktur. Bugün iktidar bu felsefeyi kavramış değildir. İktidar denetimden, hem hukuk denetiminden kaçmakta, hem halkın denetimini yalan ve rüşvet yoluyla aşmaya çalışmaktadır. Türkiye, meselelerini doğru tartışmalı ve yeteri kadar tartışmalı. O zaman gerçekler ortaya çıkar. Bu kanunla, Polis Akademisi’nin kapatılmasıyla terörle mücadelenin ne alakası var? Güneydoğu’da PKK polis okulları kurmuş. Kimlik kontrolleri yapıyor yollarda. Bu kanunla jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor. Jandarmanın İçişleri’ne bağlanmasıyla, terörle mücadelenin ne alakası var? Tek bir hakime, Türkiye çapında dinleme yetkisi veriliyor. Polis, söylediğimiz gibi Vali’nin görevlendirdiği bir kolluk görevlisi, bütün kimlik kontrolünü yapabiliyor ve dinleme, hiçbir savcı- hakim izni alınmaksızın, 24 saatten 48 saate çıkarılıyor. Bütün bunların terörle mücadeleyle, bonzaiyle ne alakası var?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.