TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İzmir, turizmin kalesi olacak"

AK Parti İzmir Milletvekili aday adaylığını açıklayan Turizmci ve Sanayici Dursun Bülent Tercan, "İzmir'i turizmin kalesi yapacağım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"İzmir, turizmin kalesi olacak"

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) Kalkınma Kurulu Üyesi, Ege Turistlik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanvekili, Destinasyon İzmir Başkanı Dursun Bülent Tercan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Ege Üniversitesi'nde hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'na Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Tercan, "Hepimizin başı sağ olsun. Niye aday olduk? Bu yaşanan olay, neden aday adayı olduğumu açıklıyor. Gençlere umut vermek lazım. Gençleri birbirlerine düşürmemek lazım. Düşürenler utansın" dedi.

TURİZMİ BİLMİYORLAR

Orijinal İzmirli olduğunu belirten Tercan, “2009 yılında Çeşme Belediye Meclis Üyesi oldum. Esnaf ve sanatkârların sorunlarını iyi bilirim. İzmir esnafını temsil edecek milletvekili olmaya adayım. İzmir'de turizmin payı son on yılda yüzde 10'dan, yüzde 4'e düştü. Türkiye'de Türk turizmi rekor kırıyor. İzmir'in Türk turizmden aldığı pay yüzde 10 iken, son on yılda yüzde 4'e düştü. İzmir turizmi CHP döneminde iflas etti, çöktü ve bilmiyor. Balçova'da şifalı termal su var. Balçova Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ne yaptı? Termal oteller diyarı yapacağına AVM diyarı yaptılar. Çeşme Ilıca'daki termal sularının üstünde yine bir AVM var. Bu büyük bir hatadır. Turizmi bilmemek, seçildiğin yerle hiç ilgilenmemektedir. Bu şehirden çok kopuk olmaktır" şeklinde konuştu.  

"İZMİR'E 4 MİLYON TURİST GELMEZSE DEVAM ETMEM"

İzmir'e gelen turist sayısının bir milyon olduğunun altını çizen Tercan, “Eğer 4 yılsonunda İzmir'e gelen turist sayısı 4 milyon olmazsa, bir daha siyasete hiç girmeyeceğim. Somut taahhüdüm İzmir'e bir milyon turist geliyor eğer bu sayı dört yılın sonunda 4 milyon olmazsa devam etmeyeceğim. İkinci dönemde ise 10 milyonu hedefleyeceğiz. Böylece gençlerin önünü açmış olacağız. İzmir'de refah artacak. Turizm sayesinde İzmir hak ettiği yere gelecek. İzmir'i turizmin kalesi yapacağım. İzmir doğumluyum, İzmirliyim ve İzmirli gibi yaşıyorum. İzmir'de köprüleri iyi kuramamışız ama en kısa sürede bu köprüleri kuracağımıza inanıyorum. İzmir'e has öz ve öz bir İzmirli olarak yola çıktım" dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.