TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fazla Kilolarını Verdi 14 Yıl Sonra Anne Oldu

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ ne başvurdu, diyete başladı ve 14 yıl sonra bebek sahibi oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fazla Kilolarını Verdi 14 Yıl Sonra Anne Oldu

14 yıl boyunca anne olma mücadelesi veren 31 yaşındaki Hayriye Tank, anne olma hayallerine veda edecekken doktorunun önerisiyle başladığı diyet ve spor sayesinde fazla kilolarını vererek hamile kaldı. Sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Tank, “Çok mutluyum, bana hayatımın sürprizi oldu” dedi.

İzmir’de yaşayan Hayriye ve Ali Sönmez Tank çifti 2001 yılında dünya evine girdi. Bir yıl boyunca bebekleri olmayan çift Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na başvurdu. Hormon tedavisi başlanan Hayriye Tank tedaviye yanıt vermeyince doktoru kilo vermesini önerdi. Tank, tedaviyi bırakarak spora başlayınca kilo vererek hamile kaldı. Ancak verdiği kilolar yeterli olmayan Tank fazla kilolarına bağlı olarak kan şekeri yükselince  bebeğini düşürdü.

Tekrar hamile kalamayan Tank, tüp bebek yaptırmak için bu kez Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. 2 kez aşılama tedavisinin ardından gebe kalan Tank 2 aylıkken tekrar bebeğini düşürdü. Anne olma mücadelesinden vazgeçmeyen  Hayriye Tank’a  daha sonra 3 kez daha tüp bebek yapıldı. Tüp bebek tedavisinden sonuç alamayınca tüm tedavileri bırakıp diyetisyen kontrolünde spora ve diyete başladı.15 kilo vererek 90 kilodan 75 kiloya düşen Tank, anne olma hayallerine veda edecekken hamile kaldığını öğrendi. Geçtiğimiz günlerde sezeryanla doğum yaparak  3500 gr ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

14 yıl  sonra Baba olan  Ali Sönmez Tank, “Artık yaşama amacımız var. Başta doktorumuz olmak üzere tedavi sürecinde emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.  

Bu süreçte Hayriye Tank’ın takibini yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Deniz Öztekin, “Hastamızın fazla kilolarından dolayı hamilelik sürecinde kan şekeri yükseliyordu bu da düşüğe neden oluyordu. Bizim kontrolümüz altında diyet ve sporla kilo veren hastamıza  gebelik döneminde de  insülin tedavisi uyguladık. Sorunsuz bir hamilelik geçiren hastamız, 14 yıllık bekleyişin  ardından   bebeğini  kucağına aldı” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.