TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan’dan sert ‘Şah Fırat’ göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında ‘Şah Fırat’ operasyonuyla ilgili yaptığı eleştirilere çok sert cevap verdi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 09:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan’dan sert ‘Şah Fırat’ göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başlattığı ‘muhtarlar buluşmasına’ devam ediyor. Muhtarlar toplantısının üçüncüsünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavsiye ettiği bir şiiri okuduğu için hakkında hapis cezası verildiğini, bununla birlikte ‘siyaset yasağı’ konduğunu anımsattı.

Bu durumu sevinçle karşılayanların o zaman gazetelerin sürmanşetine ‘artık muhtar bile olamaz diye’ manşetler atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimle aramdaki irtibatı bu şekilde kesebileceklerini, bizleri ayrı düşürebileceklerini sanıyorlardı. 16 ay sonra 2002 Kasım ayında hamd olsun büyük çoğunlukla iktidara geldik” dedi.

“SORSAN ONLAR DEMOKRAT, BEN DİKTATÖRÜM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllarca millete rağmen, milletin inancına, kültürüne, taleplerine rağmen ülkeyi yönetmeye alıştıklarını söyledi. Kimi zaman tek partiyle, kimi zaman darbeyle, diğer zamanlarda vesayet sisteminin unsurlarıyla ülkenin iliğini sömürenlerin aldıkları derse hala milletin tercihlerine saygı duymayı öğrenemediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim milletim sürekli artan desteği ile milletimin samimi teveccühü ile üç dönem başbakanlık yapmış olmam, şimdi de Cumhurbaşkanlığı görevimde bulunmam onlar için adeta bir kabus oldu. Ne diyor ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı, ‘o gazetelerin hepsine el koyacağız’ diyor. O gazeteler dediği kendi gönüllerinin istediği gibi yayın yapmayan, onların çıkarlarına hizmet etmeyen gazeteler. Sorsan onlar demokrat, ben diktatörüm. Gerçi bu zorbalık onların genlerinde var. Tek parti döneminin matbuat kanuna göre memleketin umumi siyasete dokunacak neşriyattan dolayı icra vekilleri heyeti kararıyla gazeteler, mecmualar tadil olabilir, bunu onlar çıkarmıştı” dedi.

GÜVENLİK SEBEBİ İLE

‘Şah Fırat’ operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece olan bir operasyondu. Suriye toprakları içinde bulunan Süleyman Şah Türbesi’ni nakli kubur ile sınırımıza yakın bir bölgeye taşıdık, yine Suriye içerisinde. Bu türbenin bulunduğu alan 1921 yılından beri Türkiye toprağı olarak kabul edilen bir alandır. Türbenin yeri geçmişte baraj inşaatları sebebiyle 2 defa değişmişti. Bu kez de güvenlik sebebiyle türbenin yeri değiştirmek durumunda kaldık. Türbenin bulunduğu alanda yer alan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda görevli askerlerimizin hayatlarını tehlikeye atmamak için bu kararı aldık. Bakınız biz, Musul’da da biliyorsunuz 102 gün 49 tane başkonsolosluk görevlimizi sabırla, ihtiyatla takip ederek onların kılına zarar gelmeden hamd olsun kurtardık. Eğer bu muhalefetin ağzına baksaydık, eğer bunların düşündüğü gibi hareket etseydik Allah muhafaza biz yine orada bir operasyon yoluna gitseydik belki de bu kardeşlerimizin bir kısmı bugün hayatta olmaya bilirdi. Siyaset duygusallık götürmez. Siyaset akılla, bilimle, tecrübeyle yapılan bir iştir. Onun için insanı yönetme sanatıdır siyaset. Milleti yönetme sanatıdır siyaset. Öyle heyecan verelim, birileri gaz versin bu gazla beraber yürü böyle şey olmaz. Ham olsun Musul’daki o başkonsolosluğumuzda çalışan kardeşlerimizi nasıl alıp geldiysek ha burada da dikkatli olmamız gerekiyordu. Burada bizim 39 tane askerimiz var. Başlarında bir binbaşımız ve Oğuzhan Binbaşı ve oradaki ekibi bizim oradan bundan sonraki süreçte de görev yapacak olan yavrumuzla bunu gayet güzel bir şekilde tereyağından kıl çeker gibi halletmemiz gerekiyordu. Aylardır bunun çalışmasını yaptık. Hükümetimizle, Genelkurmayımızla bunları oturduk haritalar üzerinde çalıştık ve uzun süren titiz çalışmaların ve planlamaların ardından bir gecede bu operasyonu yaptık ve başarıyla neticelendirdik.”

“ANKARA’DAN KURU-SIKI ATIYORSUN”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında ‘Şah Fırat’ operasyonuyla ilgili yaptığı eleştirilere sert cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Cumhurbaşkanlığı makamında milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak bugün şahsıma, başbakanıma, genelkurmay başkanıma ve bütün bu operasyon içerisinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. Bir siyasi partinin genel başkanı ülkenin cumhurbaşkanına, başbakanına, genelkurmay başkanına ve onların nezdinde tüm askerlere akıl almaz ithamlarda buluyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor. Açık söylüyorum, bunlar ancak ülkesine yabancılaşmış bir zihniyetin, kalkıp da genelkurmay başkanımıza akla hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat önce bir aynaya bakması lazım. Sen şu anda genelkurmay başkanımızın atılacak tırnağın bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Ama bizim genelkurmay başkanımız, subaylarımız dağlarda, taşlarda bunlar görev yaptılar. Bunlar oralarda görev icra ettiler. Terörle, teröristle mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen sadece Ankara’dan kuru-sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin, bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl bir milliliktir. Kendi genelkurmay başkanına edepten uzak bu denli ifadeleri yakıştırmak bir defa gerçekten akla, izana sığmaz. Böyle bir şey olamaz. Onun için bende diyorum ki, milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçıları konuşmuyorum, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları ben sizin takdirinize bırakıyorum, inanıyorum bunlara gereken dersi, gereken cevabı siz vakti, saati geldiğinde verirsiniz. Öbür taraftan sayın başbakana, hükümete bu denli bir saldırı ne olacaktı? Milletten umudunu kesenler işi milletin askerine, ordusuna, onun komutanına saldırmaya kadar vardırmışlardır. Bugüne kadar ülkenin, milletin hayrı için taş üstüne tay koydukları görülmemiş olanların bu başarılı operasyonu bahane ederek milletimizin gözbebeği ordumuza saldırmalarına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Milli iradenin temsilcilerine ve milletin bağrından çıkan kahraman ordumuza yönelttikleri saldırılar için kendilerini şiddetle kınıyorum. Milletimiz bu densizliklerin, bu haddini bilmezliklerin hesabını elbette kendilerinden soracaktır.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.