TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da 11. kütüphane hizmete girdi

Bayraklı Belediyesi 11’inci kütüphanesini Osmangazi Mahallesi’nde açtı. Açılışta konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Her mahalleye bir kütüphane hedefiyle yola çıktık. 11’inci kütüphanemizi açtık, 12’ncisi yolda. Kütüphaneler zihinleri daha çağdaş, insancıl ve yetişmiş nesiller oluşmasını sağlayacaktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2015 09:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı’da 11. kütüphane hizmete girdi

Bayraklı’da kütüphane sayısı artıyor. Çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığı elde edebilmesi için “Her mahalleye bir kütüphane” hedefiyle yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 11. kütüphanesini Osmangazi Mahallesi’nde açtı. Kütüphane açılışında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 23 mahalleye kütüphane açmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Karabağ, “Kütüphane Müdürlüğümüz aracılığı ile hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Her mahallemizde semt evlerimiz var. Bazılarında bu sayı iki. Buralarda ücretsiz kurslar düzenliyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardımlar yapıyoruz. Bir hedefimiz daha var. Her mahalleye bir kütüphane açmak. 11’inci kütüphanemizi açtık. 12.’sini yakında açacağız. Bizim bu açtığımız kütüphaneler zihinleri daha çağdaş, insancıl hale getirecektir. Bu, yetişmiş nesiller olsun diye yapılan bir çalışmalardır. Kahrolsun eğitimsizlik ve cahillik. Kahrolsun Özgecan’ı katleden zihniyete. Ve bunun gibi olayları yeşertmeyecek, yaşatmayacak ortamları Bayraklı’da yaratalım. En büyük sıkıntımız olan uyuşturucu ve diğer madde kullanımını Bayraklı’da engellememiz gerekiyor. Bunun kökeninden eğitim geçiyor. Kütüphanemiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Öte yandan Başkan Karabağ, Zöhre Özer’in yazdığı “Seninle yaşamak güzel” isimli kitabı açılışa gelen vatandaşlar için imzalayıp dağıttı.

SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü başlattığı kitap kampanyası çerçevesinde kütüphanelere kitap bağışlamak isteyenlerin evlerine giderek kitapları alıyor. Kitaplar Kütüphane Müdürlüğü görevlileri tarafından tasnif edildikten sonra raflardaki yerlerini alıyor. Yapılan bu çalışmalarla 23 bin olan kitap sayısını 32 bine çıkaran Bayraklı Belediyesi, ziyaretçilerin daha fazla kaynaktan yararlanmasına imkan sağlıyor. Ayrıca öğrenciler kütüphanelerdeki bilgisayarlardan internete girerek ödevlerini rahatlıkla yapabiliyor. Öte yandan vatandaşlar kitapları kurallar çerçevesinde geri getirmek şartıyla alarak yanlarında götürebiliyor. Kütüphaneler aynı zamanda öğrenciler tarafından ‘etüt merkezi’ olarak da kullanılıyor. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.