TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESET ve TEB, İzmir’de siber güvenliği tartıştı

ESET ve TEB işbirliğiyle düzenlenen Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları’nın ilki İzmir’de yapıldı. Hilton Oteli’nde gerçekleşen toplantıya dijital dünyadaki güvenlik riskleri ve çözümleri konusunda kurumları ve kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlayan İzmir ve Ege’deki birçok kurumun temsilci ve yöneticileri katıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ESET ve TEB, İzmir’de siber güvenliği tartıştı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Toplantıda konuşan TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Gülşah Çavuşovalı, teknolojinin değişmesiyle beraber müşteri davranışının değiştiğini, finansal işlemlerin hızla internet ve mobil cihazlara kaydığını, Türk banka müşterisinin cep telefonundan banka işlemleri yapmayı sevdiğini söyledi. Finansal dünyada özellikle son dönemde internet ve mobil bankacılığın öneminin giderek arttığını ve önümüzdeki dönemde de artmaya devam edeceğini söyleyen Çavuşovalı, “Dijital dünya hızla gelişiyor ve buna bağlı olarak müşteri davranışları da değişiyor. Banka müşterilerinin artık bankacılık işlemlerini internet bankacılığı atlayarak doğrudan cep telefonu üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ettiğini görüyoruz. TEB’de de mobil bankacılık kullanımı son dönemde yüzde 108 oranında artış gösterdi. Geldiğimiz noktada mobil bankacılık uygulamamız CEPTETEB’i kullanan müşterilerimizin yüzde 55’i, sadece bu kanalı kullanarak bankacılık işlemlerini diledikleri yerden gerçekleştiriyor” diye konuştu.

550 MİLYON SİBER SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu ise dünyada ve Türkiye’de yoğun siber saldırılara dikkat çekti. Global olarak yılda yaklaşık 550 milyon siber saldırı gerçekleştirildiğini aktaran Akkoyunlu, özellikle kurumların hedef alındığını belirterek, Türkiye’nin en çok saldırıya uğrayan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

10 İLDE YAPILACAK

ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları, İzmir’den sonra 2015 yılı boyunca Antalya, Gaziantep, Samsun, Konya, Bursa, Denizli, Kayseri, Eskişehir ve Adana’da yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.