TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova-Rafet Paşa Mahallesi

“Muhtarın Sesi” sayfamız için Bornova’nın mahallelerini ziyaretlerimiz sürüyor. Bugün sizler için Rafet Paşa Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Recep Çakmakci. Mahallemizin idari sınırlarına bakıldığında batısında Yıldırım Beyazıt; güneyinde Barbaros; doğusunda Karacaoğlan; kuzeyinde ise Kazım Dirik bulunur. Mahallemiz Bornova’nın merkez mahallelerinden olması nedeniyle büyük sorunlarla boğuşmuyor. Mahallemizin belli başlı sorunlarının başında gelen problemi ise sanayiye yakın olması nedeniyle hurda haline gelmiş araçların mahalle içindeki alanlara boş bırakılması. Bu araçların içinde yasak maddeler tüketildiğini iddia eden muhtarımız Recep Çakmakci bu

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova-Rafet Paşa Mahallesi

TANER UYANIKER

Bugünkü durağımız Bornova’nın Rafet Paşa Mahallesi. Yeni yapılan modern yapıtlarla müstakil evlerin iç içe geçtiği mahallenin muhtarı ise Recep Çakmakci. Muhtarlıkta ilk dönemini icra etmekte olan Çakmakci’nın, mahallesi adına her şeyi yapmak için çok fazla gayret sarf ettiğini söyleyebilirim. Mahallemiz Bornova’nın nüfus olarak büyük mahallelerinden birisi konumunda yer alıyor. Mahallemizde 2’si ilkokul olmak üzere 3 okul bulunuyor. Bir tane sağlık ocağı ve 2. Sanayiye komşudur. Mahallemizin çok büyük sorunları olmasa da her mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizin de belli başlı sorunları mevcut. Mahallenin en büyük sorunu olarak görülen problem ise sahipsiz araçların mahalle içinde park alanlarına bırakılması. Araçların burada çirkin görüntülere neden olduğunu söyleyen mahalle muhtarı Recep Çakmakci, araçların sadece çirkin görüntüye neden olmadığını aynı zamanda içinde yasaklı madde tüketimi olduğunu iddia etti. Mahalle sakinlerinin rahatsızlık duyduğunu dile getiren Çakmakci, bu sahipsiz araçların bir an önce kaldırılmasını istedi. Mahallemizin bunun dışında doğalgaz ve ulaşım gibi problemleri var.

SAHİPSİZ ARAÇLAR

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Daha önceki muhtar arkadaşımızın yanında aza olarak mahalleye hizmet ettim. Muhtarımız meclis üyeliğine adaylından dolayı seçimlere girmedi. Ben de bu işte tecrübem olması nedeniyle adaylığımı koydum. Sağ olsunlar mahalleli muhtarlığımı uygun gördü ve muhtar seçildim. Muhtarlıkta ilk dönemimi yapmaktayım.

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi sahipsiz araçların mahalle içinde belli başlı alanlara özellikle park alanlarına terk edilmiş halde bırakılmaları çirkin bir görüntüye neden oluyor. Park edilmiş alanlar kamuya açık alanlar konumunda oluyor. O araçların içerisinde gecenin ilerleyen saatlerinde yasaklı madde diyeceğimiz ürünler tüketiliyor. Bu durum mahalle sakinleri rahatsız etmektedir. Yetkili mercilerden bu araçların kaldırılmasını istedik. Bu araçlar için bir otopark alanı düzenleneceği ve araçların oraya taşınılacağı söylendi bizde bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.

ULAŞIM PROBLEMİ

Mahallemizin bir diğer sorunu ise mahallemizin ulaşımında yaşanılan sıkıntıdır. Mahallemizde ulaşım tek hatta indirilmiştir ve bir tane otobüs mahallemizden geçmektedir. Mahalle sakinleri otobüs sayısının ve sıklığının artırılmasını istemektedirler. Mahallemizde yer alan yaşlı ve hasta vatandaşlar belli alanlara ulaşmakta büyük sorun yaşıyorlar.

Mahallemizde doğalgaz problemi de bulunmaktadır. Çevre mahallelerin hepsine doğalgaz gelmnesine rağmen bizim mahalleye gelmedi. Bizzat kendim giderek İzmir gaz ile bu konu hakkında görüştüm. Vatandaşlardan imza toplayıp yapılması için başvurumuz olacak. Bu imzalar sonunda mahallemizin doğalgaza kavuşmasını istiyoruz.

OKUL İSTEĞİ

Mahallemizde yer alan büyük bir arazi bulunmaktadır. Bu arazi için sağlık meslek lisesi yapılmasını istiyoruz. Bu alan daha önce kamu alanıydı ama şimdi duyduğumuza göre müteahhit bir firma almış. Mahallemizde orta düzey ve altı insanlar yaşadığı için buraya böyle bir meslek lisesi yapılması uygun olacaktır. Böyle bir lise olursa mahallemizin çocukları burada öğrenim görerek bir meslek öğrenebilirler. Bu konu hakkında kısa bir zaman içinde milli eğitim müdürlüğe bir başvurumuz söz konusu olacaktır.

Mahallemizin bir tarafında kentsel dönüşüm çalışmaları olmaktadır. Resmi olarak olduğunu söyleyemem ama müteahhitlerin yaptığı yeni binalar yer alıyor. Bu alanlara 15 katlı binalar inşa ediliyor. Mahalle sakinleri ‘Orada 15 katlı binalar var biz neden iki katlı bina izni veriliyor’ diye bana itiraz ediyor.

KANUN DEĞİŞMELİ

Peki muhtarların sorunları neler?

Muhtarlar sağlık primlerini kendileri yatırmaktadır. Bu konu hakkında bir milletvekilimiz bir önerme verdi ama şimdiye kadar konu hakkında bir gelişme olmadı. Muhtarlarımız bu bağkur ödemeleri nedeniyle büyük ekonomik zorluklar yaşıyorlar ve muhtarlarımızın yarısı bu borcu ödeyememektedir. Bunun dışında mahalle muhtarın gelen tebligatlar nedeniyle büyük sorunlar yaşıyoruz. Postacılar bu kanun nedeniyle postaları bize bırakıyorlar ve bizde almak zorunda kalıyoruz. Bu kanunu bilmeyen vatandaşlar ‘sen benim kağıdımı nasıl alırsın’ diye bize sitem ediyorlar. Bu kanunun değiştirilmesi gerekmektedir. Muhtarlar postacı konumuna indirgenmiştir.

HERŞEYE MUHTAR KOŞAR

Mahalle için muhtar neyi ifade eder?

Muhtar mahallenin en yetkili mülki amiriydi ama şimdi ne yazık ki yetkisizleştirilmiştir. Muhtar mahallenin her şeyidir. Mahallenin en küçük sorununa kadar mahalle muhtarına anlatır. İnsanların evlerindeki tartışmalarına, hayvanlarına, okuluna, çöpüne, sağılığına kadar her şeyi gelip bize anlatmaktadırlar. Yani aklınıza gelebilecek her şeyi mahalle sakinleri muhtarla paylaşmakta ve çözüm bulmasını istemektedir. Biz de elimizden geldiğince vatandaşlara yardımcı olmaya çalışmaktayız. Muhtarlık kaldırılırsa mahalleli büyük zorluk çeker. Mahalle sakinleri çoğu devlet yetkilisini tanımaz direk muhtara gelmektedir.  

Recep Çakmakci kimdir?

1966 yılında Artvin’de dünyaya geldim. Anne tarafım Selanik göçmenidir. 1990 yılından beri Rafet Paşa Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bu muhtarlıktaki ilk dönemimdir. Muhtarlıktan önce bir özel şirkette pazarlama şefi olarak çalıştım. Oradan sonra kendi işimi kurdum. Evliyim ve bir oğlum var. Öğrenim durumum lise.

Mahallenin künyesi:

Nufüs: 27000

Seçmen sayısı:15000

Posta kodu:35090

Sokak sayısı:166

Cadde sayısı:4

Muhtar: Recep Çakmakci

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.