TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla Belediyesi Muhtarlar Masası’nı kurdu

Urla Belediyesi, muhtarlar ile belediye arasında iletişimi kuvvetlendirmek için Muhtarlar Masası kurdu

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Urla Belediyesi Muhtarlar Masası’nı kurdu

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın önderliğinde, Belediye Başkan Yardımcıları ve Başkan Danışmanının katılımıyla yapılan toplantıya, 37 Mahalle Muhtarı katılım gösterdi. Toplantı, Başkan Danışmanı Prof.Dr. Belgin Hoşsu’nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile “Kırsal kesimde gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi” için başlatılacak olan “Yarımada” projesinin anlatımı ile başladı.

ÇİFTÇİYE DESTEK OLALIM

Urla Belediyesi’nin çiftçiyi destekleyen çalışmalarının anlatıldığı toplantıda Muhtarlara seslenen Başkan Sibel Uyar, “Tarıma destek olalım. Çiftçi tarlasını satmasın. Üretiminden para kazansın. Bunu sağlayabilmek adına iyi tarım uygulamalarını geliştirecek eğitim programları düzenliyoruz” dedi.

Urlalı üreticinin hiçbir aracıya gereksinim duymadan kendi ürününün satışını sağlayabileceği Üretici Pazarı kurma çalışmaları içinde olduğunu vurgulayan Başkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bin Konutlar’da bu projeyi çok kısa bir zaman sonra gerçekleştireceklerini ifade etti.

Köylerdeki doğal dokuyu bozmamak adına Kent estetik Komisyonu kuracaklarını söyleyen Başkan, her mahallenin doğal dokusuna uygun binaların inşasına izin verileceğini söyledi.

5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Sokak hayvanları ile ilgili sıkıntıların da dile getirildiği toplantıda Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda veteriner olan Erhan Kıpkıp, Devletin çıkarmış olduğu 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu nedeniyle sokaktaki köpekleri ancak kısırlaştırmak için alıp, iyileşme süreci sonrasında sokağa geri bırakmak zorunda olduklarını ifade etti.  Yasa gereği barınakta köpek bekletemediğini söyleyen Başkan Yardımcısı, yalnızca hasta olan köpekleri alabildiklerini sözlerine kaydetti.

MUHTARLIKLARDA TOPLANILACAK

Kanalizasyon ve içme suyu olmayan mahallelerin İZSU’ya bildirilerek, çözüm sürecinin hızlandırılmasına destek olunduğunun vurgulandığı toplantıda, köy dolmuşlarının da artık ilçe merkez garajından kalktığını ve Devlet Hastanesine girdiklerini, fakat bekleme yapmadan ring sistemiyle çalıştıkları da ifade edildi.

15 günde bir, farklı Muhtarlıklarda yapılmasına karar verilen Muhtarlar Masası toplantılarının ilki Torasan Mahallesi’nde yapılması öngörüldü. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.