TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğlenciler tam not

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği "Yıl Sonu Resim Sergisi" açıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2014 06:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğlenciler tam not

EMİNE ŞEKER

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları "Yıl Sonu Resim Sergisi" ile sanatseverlerin ziyaretine İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Turgut Pura Sergi Salonu’nda sundu. Sergide suluboya, yağlıboya, karakalem, baskı resim, seramik ve heykel çalışmalarıyla birlikte 180 eser sergilendi.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Erdal Topuz, öğrencileri, öğretmenleri ve veliler katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEĞİN SANATÇILARI

Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Zümre Başkanı Feyza Mihriban Haznedar, 1 sene boyunca öğrencilerin yaptığı tüm çalışmaları yılsonunda sergilendiğini belirterek, “Öğrencilerin yaptıkları, renk çalışmaları, heykel çalışmaları, grafik tasarım çalışmaları, yağlı boya tabloları, desen çalışmaları ve baskı çalışmalarını sergiledik. 155 tane eser mevcut. Geçen yıllarda ödül alan resimlerde sergide görülebilir. Başarılı bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Eğitimdeki en önemli amaç, öğrenciyi teşvik etmektir. Yetiştirdiğimiz öğrenciler sanatçı kişilikli çocuklar. Öğrencilerin ufkunu bu tarz etkinlikler genişletir. Sanata katkı sağlamayı hedefliyoruz. Öğrenciler bizim için geleceğin sanatçılarıdır. Bizi temsil edecekler. Yürüyüp gidecekler. Yeteneklerini özgür ruhları ile sanata yansıtıyorlar. Sanata verecekleri katkı ile ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacaklarını düşünüyorum” dedi.

HERKES SANATÇI OLAMAZ

Eski Devlet Bakanı Işılay Saygun ise, adını taşıyan okulda her yıl ayrı gurur yaşadığını vurgulayarak, “Sergideki her eseri gerçekten müstesna bir şekilde ortaya çıkarmışsınız. Tüm öğrencilerimizle ve onları yetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyorum. Öğretmenler ve müdürler olmasa çocuklara yön verecek kimse olmaz. Türkiye’de 81 ilde her ne kadar güzel sanatlar anadolu liselileri varsa da, Işılay Saygun Güzel Sanatlar Lisesi’nin birinci olduğunu düşünüyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, her şey olabiliriz bakan da olursun, milletvekili de olursun ama asla sanatçı olamazsınız” şeklinde konuştu.

"Yıl Sonu Resim Sergisi" 31 Mayıs 2014 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.