TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızı için üretime başladı, şimdi yurt dışına satıyor

Denizli'de bir ev hanımı, kızının kanserojen madde içermeyen oyuncaklarla oynamaması için amatör olarak öğrendiği Japonların şiş ve tığla yaptığı ‘Amigurumi’ oyuncak örme sanatını geliştirerek ürettiği bebekleri internet sitesi aracılığıyla dünyaya pazarlıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kızı için üretime başladı, şimdi yurt dışına satıyor

Yasemin Kale, 2007 yılında kızına hamileyken öğrendiği ‘Amigurumi’ sanatını geliştirerek ve bugüne kadar yaptığı bin 200 çizgi film karakterli oyuncaklarını kendi adına oluşturduğu internet sitesi üzerinden satışını gerçekleştiriyor. Kale'nin örgü oyuncakları, evine gelen ve internet sitesine giren vatandaşların ilgisini çekiyor. Kale, yaptığı açıklamada, ‘Çin malı oyuncakların kanserojen madde içerdiği ve çocuk sağlığını tehdit ettiği’ iddiaları karşısında, çocuğunun daha sağlıklı oyuncaklarla büyümesini istediğinden arayışa girdiğini söyledi.

3 GÜNDE BİR BEBEK

Araştırmaları sırasında Türkiye'de çok fazla bilinmeyen oyuncak örme sanatıyla tanıştığını, sağlıklı güvenli oyuncaklar üretmek amacıyla bu işe giriştiğini belirten Kale, şöyle devam etti: “Çocuğumun daha sağlıklı oyuncaklarla oynayarak büyümesi düşüncesiyle oyuncak örmeye başladım. İlk modelleri de evimizdeki oyuncaklara bakarak çıkardık. Bir süre sonra internette Japonların bu işe ‘Amigurumi’ sanatı dediklerini ve bu konuda ustalaştıklarını fark ettim. Her çocuğun en az bir tane örgü oyuncağı olmalıdır diyerek 2009 yılında oyuncak örme işini daha profesyonel hale getirdim. Şimdi aile olarak bu işe devam ediyoruz. Bir bebeği örmek 3 günümü alıyor, eğer çizgi film karakterini öreceksem buna iki hafta zaman ayırdığım da olabiliyor.”

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ

El becerisini her geçen gün daha da geliştirdiğini ve üretimi arttırdığını bildiren Yasemin Kale, evinden ve internet sitesi üzerinden gerçekleştirdiği satışlara ilginin giderek arttığını bildirdi. Müşterilerinin daha çok doktor, öğretmen ve hemşireler olduğunu, bu kişilerin çocuklarına örme oyuncaklar aldığına dikkati çeken Kale, yurt içinin yanı sıra Amerika, İngiltere, Almanya, İran ve Bahreyn Krallığı gibi ülkelerden de sipariş aldığını kaydetti.

İLK OYUNCAKLAR NAYLON OLMAMALI

Bebeklerin ilk oyuncaklarının naylon olmaması gerektiğini dile getirerek, ailelerin örgü oyuncakları tercih etmesi önerisinde bulunan Kale, “Bebeğin uyku arkadaşlığından başlayarak ilerideki yıllarda oyun arkadaşı olacak oyuncakları örgü bebekler olmalıdır. Çocukların plastikten ya da naylondan yapılan ucuz Çin malı oyuncaklar yerine el emeği oyuncaklarla büyümesi tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

YAŞ GRUBUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Bebek üretimini sipariş üzerine de gerçekleştirdiğini ifade eden Kale, “Üretimde kaliteli malzeme kullanıyorum. Örgü oyuncaklarımı çocukların yaşlarına göre örüyorum. Bebeklerdeki göz gibi parçaları çocuklara zarar vermeyecek ve kopartılamayacak şekilde dikiyorum. Çocuk eğer 36 aydan büyük ise ekstra düğme gibi aksesuarlar kullanıyorum” ifadelerini kullandı. Kale, örme oyuncak bebek fiyatının ise 50 lira ile 300 lira arasında değiştiği bilgisini verdi. Kale'nin bugün 6,5 yaşında olan kızı Ela Mercan Kale de örgü oyuncakları çok sevdiğini ve bebekleriyle oynamaktan mutlu olduğunu söyledi. (AA/DENİZLİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.