TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 yeni film vizyonda

Türkiye sinemalarında bu hafta 1'i yerli 8 film vizyona giriyor

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
8 yeni film vizyonda

ŞEKER PORTAKALI

Brezilya'da geçen hikayede sekiz yaşındaki küçük Zezé'nin hikayesine konuk oluyoruz. Zezé şehir dışında bir kasabada, oldukça büyük ekonomik sıkıntılar çeken bir ailenin çocuğudur. Son derece hassas ve olgun olan Zezé'nin en sevdiği şey hayal gücüyle baş başa kalıp yeni hikayeler üretmektir. Yeni taşındıkları evde karşısına çıkan portakal ağacı ise tam anlamıyla sığınabileceği tek varlık olur.

X-MEN: GEÇMİŞ GÜNLER GELECEK

X-Men zamanda yolculuk yapmak zorundadır. Amacı dünyadaki tüm canlılar üzerinde evrensel bir etkisi olacak önemli bir tarihi olayı değiştirmektir. Mutantlar gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Filmde seriden tanıdığımız karakterlere ek olarak Magneto'yu (Ian McKeller) genç haliyle de (Michael Fassbender) görürken Charles Xavier'ı (Patrick Stewart) da genç haliyle (James McAvoy) görme fırsatı yakalıyoruz. Yönetmen koltuğundaysa Bryan Singer oturuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu zorlu görevde X-Men'i yine bir sürü macera bekliyor. Filmin yönetmenliğini Bryan Singer yapıyor ve başrollerini Jennifer Lawrence, Hugh Jackman ve Michael Fassbender paylaşıyor.

ZAYIFLIĞIN ESARETİ

Zayıflığın Esareti, kısmi felç geçiren ve bununla mücadele etmeye çalışan Maud'un Vilko adlı bir adamla yaşadığı zorlu ilişkiyi konu alıyor. Maud hayatını normale döndürmeye çalışırken Vilko'yla yaşadığı güzel beraberlikte çatlaklar oluşur. Vilko'nun bir dolandırıcı olması ve onun zaafından faydalanmaya çalışması, ilişkilerini tehlikeye atacaktır. Filmin yönetmeni Catherine Breillat, kendi deneyimlerinden yola çıkarak hikayesini örüyor. Maud karakterini Fransız sinemasının önemli isimlerinden Isabelle Huppert, Vilko'yu ise Kool Shen canlandırıyor.

TİNKER BELL VE KORSAN PERİ

Yapımı DisneyToon Studios tarafından gerçekleştirilen ve Disney Fairies yapıtlarından biri olan Tinker Bell masalı, serinin beşinci filmiyle izleyici karşısına çıkmıştı. 2014 yılında yapımı tamamlanan serinin altıncı ve son filmi Tinker Bell and the Pirate Fairy'de, Tinker Bell ve arkadaşlarının sihir yeteneklerinin değişime uğramasına tanık olacağız.

AŞK, TUTKU, DEDİKODU
Marie ve Eric, lise yıllarından beri beraber olan ve şimdi 30’lu yaşlarına gelmiş bir çifttir. İlk kez beraber eve çıkmak için yakın zamanda sözleşme imzalarlar ama bu mutlu anlarında Mary’yi bir şüphe kaplar! Yoksa sevgilisini güzel bir kadına kaptırmak üzere midir? Filmin yönetmenliğini Mona Achache üstlenirken oyuncu kadrosunda ise Camille Chamoux, Franck Gastambide Audrey Fleurot ve Anne Brochet gibi isimler yer alıyor.

CİN

Küçük çocuklarının ölümüyle oldukça sarsılan yeni evli çift Khalid ve Salama evlerine dönerler.Yeni taşındıkları Al Hamra'ya, aynı zamanda binalar yapılmadan önce orada bulunan terk edilmiş eski bir balıkçı köyünün adı verilmiştir. Al Hamra köyü, bir söylentiye göre kötücül ruhlar köy sakinlerini rahatsız ettiği için boşaltılmıştır. Khalid, yeni yere alışmaya ve yaşadıklarını atlatmaya çalışan Salama'nın yeterince güçlü olamadığını fark eder ve onun için endişelenir. Acaba Salama'nın baş etmeye çalıştığı şey çocuğunu kaybetmenin travması mıdır yoksa düşündüğü sebeplerin ötesinde bir güç müdür?

TELEKİNEZİ

İrlanda'nın gözlerden uzak bir kasabasında yaşayan 11 yaşındaki Neve, ailesinin ve küçük kardeşinin hunharca öldürülmesine tanık olur. Bu kanlı katliamdan geriye kalan tek kişi küçük Neve olur. Don't Look Back (2009) filminin yönetmeni Marina de Van'ın yazıp yönettiği filmin başrollerini Padraic Delaney, Robert Donnelly ve Charlotte Flyvholm paylaşıyor.

MAVİ ADAM

Irak işgalinin yeni patlak verdiği günlerde, yabancı bir arkeolog kaçırılır. Ama hangi güçler tarafından kaçırıldığını, neden bir hücrede hapis tutulduğunu bilmemektedir. Bu kaçırılma olayı etrafında 1991 yılında yine Irak'ta gerçekleşen ayaklanmalara da değinilir. Tek mekanda geçen ve tamamı İngilizce olan film, işgalin ve savaşın etkilerini de gözler önüne seriyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini Utku Çelik'in üstlendiği filmin oyuncuları ise Alex Dawe, Derya Aslan, Sarper Semiz ve Aydın Orak.

BALIK İKE KRAKER'İN MACERALARI

Televizyon dizisi olarak gösterilen Fish ve Chips'in hikayesinin beyazperde uyarlamasını izliyoruz. Fish adlı japon balığı, et yiyen atalarından yadigar bir kemiğe sahiptir. Kemiğin sahibi olan ata balık, geçmişte bir kediyi yalayıp yutmuştur ve bu yüzden de soyağacında efsanevi bir öneme sahiptir. Öte yandan Brooklyn'de yaşayan baba kedi Chipsus, oğlu Chip'i evden kovar. Eve yeniden ayak basabilmesi içinse bir tek şartı vardır: Çok değerli bir hazine olarak gördüğü bir kemiği bulup ona geri getirmesi. (İHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.