TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Belediyesi iş başında

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çöp toplama ve hijyen konusunu ön plana alan Karşıyaka Belediyesi, cadde ve sokaklardaki temizlik çalışmalarına hız verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka Belediyesi iş başında

15 mahallede çöp konteynerleri yenilendi, geri kalan mahalleler için çalışmalara başlandı. Belediye bünyesindeki 2 hibrit araç ve 1 elektrikli yol süpürme arabasıyla da en dar sokaklarda bile hizmet üretilmesi sağlandı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Daha temiz bir Karşıyaka için, belediye ve vatandaş olarak el ele vereceğiz" dedi.

ÇÖP KUTULARI YER ALTINA ALINACAK

Sıcak havaların yaratacağı bakteri tehlikesini göz önüne alan Karşıyaka Belediyesi, kent genelinde uyguladığı temizlik çalışmalarını artırdı. İlk olarak 15 mahallede, kullanım ömrünü tamamlayan ya da eskiyen çöp konteynerleri yenilendi. Hem sahil kesiminde hem de üst mahallelerdeki geri kalan konteynerlerin yenilenmesi için de çalışma başlatıldı. Ayda 300 tane konteynerin sürekli bakımının yapılıp mahallelere konduğu belirtildi. Çöp kutularını yer altına almak için mücadele başlatan belediye yetkilileri, 100 yeni yer altı konteyneri için de UKOME'den izin bekliyor.

TEMİZLİKTE "MİNİ ARAÇ" DÖNEMİ

Karşıyaka'nın her sokağında, yürütülen çalışmaların daha etkin hale gelebilmesi için maddi yatırımları da artıran belediye, 13 metreküplük 2 hibrit araç, 1 tane elektrikli yol süpürme aracı ve iki tane de mini kamyonet aldı. Dar sokaklarda bile temizlik yapabilme özelliği bulunan araçların, sayısının artırılacağı belirtildi. Kentin en işlek noktası olan Çarşı'nın ve yan sokaklardaki tüm mazgalların da haftada bir bakteri önleyici hijyen malzemeleri ile yıkanacağı dile getirildi.

"EVDE AYRIŞTIRMA YAPACAĞIZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bundan sonraki süreçte temizlik çalışmalarına daha fazla önem vereceklerini söyledi. Kentin her noktasında hijyeni sağlamak için mücadele ettiklerini belirten Akpınar "Belediye ve vatandaşlar olarak el ele vereceğiz ve daha temiz bir Karşıyaka'yı birlikte yaratacağız. Çöplerin tek tip ve sağlıklı poşetlerle apartman önüne bırakılacağı ve belediye ekiplerinin de en kısa sürede onları toplayacağı bir sistem kuracağız. Cadde, sokak ayrımı yapmadan, her noktadaki çalışmaları artıracağız. Önümüzdeki günlerde, evde ayrıştırma projemizi de geliştirerek, çöp konusunda daha kalıcı bir formül üretmiş olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.