TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilimin adı ‘Buca’ olacak

Buca, bilim ve teknoloji alanında çok önemli bir binanın sahibi oldu. Tınaztepe Yerleşkesi içerisinde açılan Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (DEPARK) “Alfa” isimli binası, üniversitenin ürettiği bilgilerin ticarete dönüşmesini sağlayacak. Bilim adamlarının yeni durağı ise Buca olacak

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 06:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bilimin adı ‘Buca’ olacak

ÖNEMLİ KAZANIM

Binanın açılışına katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçesinin çok önemli bir bilgi üretim merkezi kazandığına dikkat çekti. Öğrenciler tarafından üretilen ve güneş enerjisi istasyonunda şarj edilerek ortalama 80 kilometre menzile sahip aracı kullanan Başkan Piriştina, belediye olarak teknoloji ve bilimden faydalanacakları projelere öncelik vermek istediklerini ifade etti.

3 MİLYON 100 BİN LİRA

İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının kapsamlı bir şekilde yürütüleceği bina, 3 milyon 100 bin liraya mal oldu. Yapımı 6 ayda tamamlanan ve toplam 2 bin 250 metrekarelik alanda konumlandırılan “Alfa” isimli binada, 8 firma ve 1 kuluçka merkezi yer alıyor.

SANAYİ İLE İŞBİRLİĞİNİ SAĞLADIK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Üniversiteniz kurulduğu günden beri bilgi üretme görevini yerine getiriyor. Ama bizim en önemli eksiğimiz bilgiyi ticarileştirememekti. Üniversite ile sanayi işbirliğini kurmak için yeni oluşumlar hayata geçirdik. Açılan teknoparklar bu hamlelerin bir meyvesidir. İlerde yapacağımız yeni binalarla, teknoparklarımız toplam 2o bin metrekarelik alanda hizmet sunacak. Yeni binalarla buranın hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR TEMSİLİYETİ ALACAK

DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, yapacakları çalışmalarla sanayileşme, şirketleşme ve girişimciliği kucaklayacaklarını söyledi. İnovasyon dönüşümü alanında İzmir’in öncüsü olduklarını belirten Özgören, “İlerleyen dönemde Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon alanındaki temsiliyeti İzmir’in yapacağını düşünüyorum. Yakında ‘Beta’ isimli diğer binamızın da açılışını yapacağız” dedi.

“MART AYINDAN BERİ BURADAYIZ”

Ericsson Genel Müdür Yardımcısı Erhun Baş, “Yıllar sonra İzmir’deki faaliyetlerimizi yeni ve ileri bir boyuta taşıyoruz. Bu binada mart ayından beri, global bilişim merkezimiz faaliyet gösteriyor. İzmir için burası çok stratejik bir öneme sahip” diye konuştu. Tınaztepe’de önceki gün gerçekleştirilen açılışa Başkan Piriştina’nın yanı sıra Dış İşleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı ve akademik personel katıldı. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.