TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'da 2014’e sanat dolu veda

İzmir’in en önemli kültür sanat merkezlerinden Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu yılı muhteşem etkinlikler ile kapatacak

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2014 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka'da 2014’e sanat dolu veda

Aralık ayı boyunca Türkiye’nin önde gelen sanatçı ve sanat topluluklarının sahneye çıkacağı 10 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan merkez, 29 Aralık’taki “Yeni Yıl Konseri” ile de 2015’e “merhaba” diyecek.

LİED AKŞAMI

1 Aralık’ta “Allegro Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”nün konseri ile bu aya hızlı bir başlangıç yapan Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 5 Aralık’ta “Lied Akşamı” gerçekleştirilecek. Etkinlikte, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti soprano Deniz Yetim, Schumann, Ravel Brahms, Sibelius gibi bestecilerin liedlerini seslendirecek. Sanatçıya, genç piyanist Cem Babacan eşlik edecek. 6 Aralık’taki “Dünya Korolar Günü Kutlaması”nda ise Karşıyaka Belediye Çok Sesli Korosu, Çanakkale Barış Korosu ve Konrul Korosu sahneye çıkacak. 8 Aralık Pazartesi akşamı, “Aşkın Sesi Konseri” ile haftaya muhteşem bir başlangıç yapılacak. Aşkın Usta (fagot), Fevzi Onur Ustabaş (klarinet) ve Esra Kalkanoglu Mamaç’tan (piyano) oluşan grup, yerli ve yabancı bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

GÖKHAN AYBULUS SAHNEDE

Son dönemlerin önemli Türk piyanistlerinden Gökhan Aybulus, 11 Aralık akşamı Bach, Liszt ve Rachmaninov’un eserlerini yorumlayacak. 15 Aralık’ta İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçıları 3 Masa ve Fırtınalı Duygular adlı eserleri sahneleyecek. 19 Aralık’ta gerçekleştirilecek “Operalardan Bölümler” gecesinde, La Boheme ve Carmen eserlerinden önemli bölümler seslendirilecek. Gecede, İzmir Operası solistlerinden Birgül Ariç, Aydın Uştuk, Teyfik Rodos, Evren Işık, Ferad Yetişer, Nejad Begde, Serkan Taylan, Sevinç Demirağ ve Cihan Özmen sahneye çıkacak. Eserlerin rejisörlüğünü Yiğit Günsoy yaparken, piyanoda Tulio Gagliardo Varas eşlik edecek.

YENİ YIL KONSERİ

24 Aralık’taki “Kışladan Sahnelere” etkinliğinde, CSO keman sanatçısı Hasan Niyazi Tura ve Uludağ Üniversitesi Ögretim Görevlisi Piyanist Özgür Ünaldı, Beethoven, Çaykovski ve Yalçın Tura’nın eserlerini yorumlayacak. “Berlin’den Broadway’a Kurt Weill Şarkıları” konseri, 26 Aralık akşamı gerçekleşecek. DEÜ Konservatuvarı Ögretim Elemanı Zibelhan Dagdelen, özel orkestrasıyla Kurt Weill şarkılarını seslendirecek. Yılın son konseri ise 29 Aralık’taki “Yeni Yıl Konseri” olacak. Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Evren Işık (soprano), Caner Akın (tenor), Altuğ Dilmaç (bariton) ve Teyfik Rodos’un (bas) sahneye çıkacağı konser ile 2014’e görkemli bir final yapılacak. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.