TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da sorun bitmez

İzmir’in Kosova Mahallesi sakinleri, bir yıldır telefon ve internet hizmeti alamadıkları için şikayetçi

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2014 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kosova’da sorun bitmez

İzmir’in Kosova Mahallesi sakinleri, bir yıldır telefon ve internet hizmeti alamadıkları için şikayetçi

DAVUT İPEK

İzmir’in Kosova semti sakinleri mahallelerinde bir yıldır telefon ve internet hizmetinin olmamasından şikayetçi. Kosova Mahallesi muhtarı Reşit Gezginci, mahallelerinde birçok arızalı ve kopuk kablo olduğunu, aynı zamanda telefon ve internet hizmeti alamadıklarını belirtti. Hizmetin bir an önce bu bölgeye ulaştırılması gerektiğini de söyleyen Gezginci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vatandaşımız bu konuda artık sabredemeyecek duruma geldi. İnsanlar burada hem internet hem de telefon faturalarını ödüyorlar ama hizmet alamıyorlar. Boşu boşuna faturalar ödeniyor ama ne interneti ne de telefonu kullanamıyoruz. Daha önce şikayetimizi gerekli kurumlara bildirdik. Geldiler ve mahallemizde sorunlu olan bazı yerleri onardılar. Fakat mahallemiz sadece onarım işlemi yapılan sokaklardan ibaret değil. Hizmet bekleyen daha birçok sokak var burada ama bir yıldır ne gelen var ne giden.”

21. ASIRDA İLK ÇAĞ

Vatandaşların hizmet alamadıkları için artık telefon ve internet aboneliklerini iptal etmeye başladıklarını belirten Muhtar Gezginci, “Vatandaş artık beklemek istemiyor. Durum ortada. Herkes yavaş yavaş aboneliklerini iptal etmeye başladı. Hizmet alamadıkları halde fatura ödemek istemiyorlar. Bu konuda kendilerine ben de hak veriyorum. Fakat insanların 21. asırda ilk çağı yaşamalarına da göz yummak olmaz. Burada yaşayan insanların ortak düşüncesi bu, fatura ödeniyorsa hizmet de gelmeli. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi?” dedi.

Telekom Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yaptıklarını da belirten Gezginci, 1005, 5343, 5349, 5311, 5347, 5347/2, 5365 numaralı sokaklarda faturaların ödendiği halde telefon ve internet bağlantısının hala olmadığını söyledi. Birçok kablonun da kesilip ortada bırakıldığını belirten Gezginci, “Burası çocuk nüfusu fazla olan bir semt. Çocuklar sokaklarda oyun oynuyor. Yerlerde ve duvarlarda kesilip bırakılan kablolar var. Görevliler buraya geliyorlar, kabloların bazılarını onarıyorlar, fakat onun yerine farklı kabloları kesip bu sefer onları ortada bırakıyorlar. Böyle devam ederse bu mahallenin sorunları bitmez ki” dedi.

“YIKIN ARTIK”

Kosova Mahallesi’nin sorunlarının bunlarla da sınırlı olmadığını söyleyen Reşit Gezginci, “Mahallemizde hala harabe halde olan evler var. Burada birçok ev yıkıldı. Ama bazı evler hala harabe halde ve yıkılmasını bekliyoruz. Harabe halde olan evlerde haşere ve fareler cirit atıyor. Mahalledeki birçok eve bu harabe halde bırakılan evlerden böcek ve fareler giriyor. Sorun şu ki, bu evleri ilaçlamak da artık fayda etmiyor. Çünkü evler istendiği kadar ilaçlansın, yıkık ve harabe halde bırakılan evlerde yaşayan bu haşere ve fareler tekrar diğer evlere musallat oluyor. İnsanlar geceleri yataklarında rahat uyuyamıyorlar. Bunun kökten bir çözüme kavuşturulması için artık belediyenin bu evleri en kısa zamanda yıkması lazım. Yıkılsın artık bu tür evler. Harabe halde bulunan evlerin sahipleri bile artık yıkın şu evi deyip duruyor” dedi. Belediye’ye durumu birçok kez bildirdiklerini de belirten Gezginci, vatandaşı bu kadar uzun süredir mağdur etmelerine hala anlam veremediklerini de söyledi.

“SİZE OY VERDİK, BİZİMLE İLGİLENİN”

Kosova Mahallesi’nde temizlik hizmetinin de yetersiz olduğunu söyleyen muhtar Reşit Gezginci, yıkılan evlerin yerinde molozların olduğunu ve bunların temizlenmemesi sonucunda bölgenin çöplük alana döndüğünü belirtti. Buraları ilaçlamanın da artık bir çözüm olmadığını söyleyen Gezginci sözlerine şu şekilde devam etti: “Vatandaşa artık hak vermemek elde değil. Sabır denen bir şey kalmadı insanlarda. Burada yaşayanlar artık ikinci sınıf insan muamelesi görmekten sıkılmış olacaklar ki muhtarlığı arayıp size oy verdik, artık bizimle ilgilenin diyorlar.  Biz muhtarlık olarak durumu gerekli kurumlara bildirdik. Umuyoruz ki en kısa zamanda sesimiz duyulur ve vatandaşın hakkı olan hizmet artık burada yaşayan insanlara da ulaşır.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.