TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tapu emekçileri yalnız değil

Buca Tapu Müdürlüğü adı altında bulunan tüm sendikalar tapu müdürlüklerinde uzun zamandır yaşanan gayri insani saldırı olaylarını kamuoyuna duyurmak için basın açıklaması düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2014 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tapu emekçileri yalnız değil

Buca Tapu Müdürlüğü adı altında bulunan tüm sendikalar tapu müdürlüklerinde uzun zamandır yaşanan gayri insani saldırı olaylarını kamuoyuna duyurmak için basın açıklaması düzenledi

EMİNE ŞEKER

Buca Tapu Müdürlüğü adı altında bulunan tüm sendikalar (KESK’e bağlı YAPI YOL-SEN ve TÜRK İMAR HAK-SEN, TÜRK İMAR SEN) tapu müdürlüklerinde uzun zamandır yaşanan gayri insani saldırı ve şiddet olaylarına kamuoyunun dikkatini çekmek, sorumluluklarını ve faillerini kınamak için Buca Tapu Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Bornova Tapu Müdürlüğü’nde çalışan sendika sözcüsü Berna Gül Çetin, Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddet olayları, yakın zamanda yapılan kitlesel eylemler ile ülke gündemine taşındığını bu konuda oluşan duyarlılık sonucunda saldırıları önlemeye yönelik yasal düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, “Ancak tapu müdürlüklerinde epey zamandır yaşanan saldırı ve şiddet olayları, kamuoyunun gündemine yeterince taşınamadığı için, çalışanlara yönelik her türlü hakaret, şiddet, darp ve hatta ölüm tehditleri ne yazık ki artarak devam etmektedir. Son olay, 9 Temmuz 2014 günü Buca Tapu Müdürlüğü’nde yaşanmıştır. Emlakçılık-komisyonculuk yapan bir takım karanlık ilişkili kişiler, kendilerine öncelik-ayrıcalık tanınmasını istemişlerdir. İşlemlerin sıra numarasına göre yürütüleceğinin kendilerine hatırlatılması üzerine agresifleşen bu kişiler, tapu emekçilerine yönelik sözlü, fiziki ve fiili saldırılara girişmiş; bir kamu kurumu olan tapu müdürlüğünde adeta terör estirmişlerdir. Siyasi bağlantılarım ima ederek; ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, hepinizi işten attıracağım, sizi buradan sürdüreceğim’ şeklinde tehditlerle adeta külhanbeylik yapan bu kişilerin bağırışları, orada bulunan diğer vatandaşları da rahatsız etmiştir. Bu pervasız saldırı, artık bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

TAPU EMEKÇİLERİ SALDIRILARIN HEDEFİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Tapu müdürlüklerinde epey zamandır ‘az personele - çok iş yaptırılmakta’, 1 günlük normal işlem kapasitesinin neredeyse 5 katı işlem yapılarak, tapu çalışanları bu ağır iş yükü altında ezildiğini belirten Çetin sözlerini şöyle sürdürdü, “Öyle ki çalışanlar bazen mesai bitiminden sonra bile,  3-4 saat daha fazla çalışmak zorunda bırakılıyor. Mevcut tapu çalışanlarının sayısı ile talep edilen işlemler karşılanamamaktadır. Kısacası personel eksikliği had safhaya ulaşmış durumdadır. Tapu emekçileri, tapu işlemleri ile devlete trilyonlarca gelir kazandırmalarına rağmen, emeklerinin karşılığını alamayıp, yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorlanmaktalar. Bu saldırılarla birlikte yürütülen karalama ve itibarsızlaştırma kampanyaları, özelleştirmede-piyasalaştırmada sıranın tapu hizmetlerine geldiğini akla getirmektedir. Buca Tapu Müdürlüğü’nde yaşanan bu saldırılar, münferit birer olaylar gibi gözükse de, aslında tapu müdürlüklerinde yaşanan genel bir sorunun ve acı bir gerçeğin su yüzüne çıkmasıdır. Şayet önlem alınmadığı ve can güvenliği sağlanmadığı takdirde, tapu müdürlükleri egosunu tatmin etmek isteyen magandaların cirit alanı, tapu emekçileri ise saldırıların hedefi olmaya devam edecektir. Bugün tüm Türkiye’de türlü haksızlıklara, baskılara, saldırılara maruz kalan kamu emekçilerinin, haklı sesi ve haykırışı olduğumuzun farkındalığını yaratacağız.”

 

KUTU

SENDİKALARIN ORTAK TALEPLERİ

-Tapu işlemlerini yürüten emekçilerin birikmiş sorunlarını çözmeye yönelik samimi politikalar geliştirilmeli, gerekli önlemler alınarak, tapu çalışanlarının can güvenliği öncelikle sağlanmalıdır.

-Tapu çalışanlarına yönelik mevcut haksız itham ve karalama kampanyalarına artık son verilmeli; çalışanları potansiyel suçlu olarak gören, çalışanları iş takipçilerine ve emlakçılara ezdiren, yakışıksız ithamlarla karalayan ve zan altında bırakan her türlü tutum ve uygulamalardan artık vazgeçilmelidir.

-Tapu müdürlüklerinin birer ‘kamu kurumu’ oldukları ‘müşterilere’ değil, ülke halkına hizmet ettikleri gerçeği asla yadsınmamalıdır. Hiçbir hukuki dayanağı ve tutarlılığı, olmayan, sübjektif “ANKET” uygulamasından artık vazgeçilmelidir

-Çalışma sürelerinin esnetilmesinden-uzatılmasından vazgeçilmeli, angaryaya son verilmelidir. ‘Az Personelle-Çok İş’ şeklinde yürütülen “tüccar zihniyetinden” vazgeçilerek; eksik, personel ile hizmet üreten tapu müdürlüklerinin personel ihtiyacı, yeni memur alımları ile karşılanmalı, çalışanların iş yükü hafifletilmelidir.

-Medeni Kanunu’nun 1007. maddesi kaldırılıp, tapu müdürlüklerinin fiziki mekan sorunları düzeltilerek, insanca çalışılacak ortamlar ve koşullar oluşturulmalıdır,

-Tapu müdürlüklerinde çalışanların özlük haklan iyileştirilmeli; insanca yaşanacak ücret verilmelidir.

-Hastanelerde olduğu gibi tapu emekçilerinin de döner sermayeden yararlanmaları sağlanmalıdır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.