TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul öncesi eğitim, eğitimde ilk adım

Okul öncesi eğitimin önemi ülkemizde gittikçe artmaya devam ediyor. Aileler bilinçlendikçe okul öncesi eğitime giden çocuk sayısı da aynı oranda artmaya devam ediyor. Özel Papatya Anaokulu kurucusu Yeliz Çalışkan ile okul öncesi eğitimin önemi konusunda bilgi aldık  

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Okul öncesi eğitim, eğitimde ilk adım

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

 

Okul öncesi eğitimin giderek önem kazanmaya başladığı ülkemizde veliler de bilinçlendikleri için okul öncesi eğitime başlayan çocuk sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu konu ile ilgili Özel Papatya Anaokulu kurucusu Eyliz Çalışkan ile görüştük. Özel Papatya Anaokulunun vizyonunun çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı ile belirlendiğini belirten Çalışkan, “Bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile bilinen ve tercih edilen bir kurum olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARA KENDİ ORTAMLARINI YARATIYORUZ”

 

Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırladıklarını belirten Çalışkan, “Onların, plan oluşturma, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve öz disiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyoruz.  Aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında uluslararası standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren, tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlamaya çalışıyoruz.  Çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“EVRENSEL ÖZELLİKLERE GÖRE EĞİTİM VERİYORUZ”

 

Çalışkan, toplumun özelliklerine uygun ancak evrensel özellikleri de göz ardı etmeyen bir eğitim sistemi oluşturduklarına değinerek, “Personelimiz yüksek motivasyon ile çalışıyor ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıtıyor. Çocukların bilgi edinmede oyun,  gözlem ve duygularını kullanarak hem kendilerini hem birbirlerini tanımaya, hem de dünyanın nasıl işlediğini anlamaya çalışmalarını teşvik ediyoruz.  Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise daha pasif, teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlıyoruz.  Çalışanlarımız ve velilerimiz bu okulda olmaktan mutluluk ve gurur duyuyor. Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veriyoruz. Personelimizin, velilerin ve öğrencilerin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, bilime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren bir okul olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.

 

 

Özel Papatya Anaokulu,  İZMİR’ in Gaziemir İlçesinin okulöncesi kurumlarından biri olmanın gururu ile okulöncesi eğitimine 14 yıldır başarı ve azim ile devam etmektedir. Özel Papatya Anaokulu’nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

 

Pırıl pırıl bir geleceğin mimarı olacak çocuklarımıza, hak ettikleri gibi sevgi, şefkat ve kültürü kazandırarak çağdaş ve sağlam temellere sahip bir toplum oluşturmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkan aynı zamanda modern düşünebilen, dengeli bireyler yetiştirmek, okul öncesi eğitimin önemini ve ciddiyetini hissederek çocuklarımızı okula hazırlamak temel görüşümüzdür.

 

Özel Papatya Anaokulu,  okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken,  sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgi vererek, her açıdan ülkemizin en iyi ve diğer benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmayı hedef edinmiştir.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.