TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Neredesiniz tencere tavacılar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asırlık ağaçlar kesildi neredesiniz tencere tavacılar konuşun bakayım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2014 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan: Neredesiniz tencere tavacılar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 9. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Gezi olaylarına değinen Erdoğan, "Kadıköy'den başlayıp Taksim Meydanı'na gelen zat, oradaki 12 ağacın yeri değiştirildi kesilmedi. Ama Yalova'daki ağaçlar kesildi. 250'yi aşkın ağaç kesildi. Ağaç değil mi? Neredesin sen, nerede çevreciler, nerede o Taksim'de yürüyenler. Asırlık ağaçlar kesildi, neredesiniz tencere tavacılar konuşun bakayım" dedi.

 

KASET VE ŞANTAJ BÖYLE BİRİNİ PARTİNİN BAŞINDA TUTABİLİR

 

Erdoğan, "Defalarca söyledim Türkiye'de muhalefet partilerinin üzerinde, medyanın üzerinde çok ciddi şantaj baskısı var" dedi.

"Hiçkimse kusura bakmasın ben burada cevabını vermek zorundayım" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da engellilerle bir araya geldiği toplantıda söylediği sözleri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı çıktı. Hafta içi adaba, edebe sığmayacak laflar konuştu. Bir engelli kardeşimiz ‘zihinsel engelli değil mi’ diye soru soruyor. Onun da verdiği cevabı... cumhurbaşkanının zihinsel engelli olduğunu söylemek lütuftur gibi söylüyor, o akılsızdır diyor. Bunu söyleyen kim, ana muhalefetin başı. Böyle bir siyasetçi olur mu? Engelli kardeşlerimizle yapılan bir toplantıda bunları söylüyor. Ancak ve ancak kaset ve şantaj böyle birini öyle bir partinin başında tutabilir" diye konuştu.

 

1000 ODALI DEĞİL. 1150 KÜSÜR ODASI VAR

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Büyüklerimiz çok güzel şeyler söylemişler. Bunlardan biride şu, itibardan tasarruf olmaz. Çünkü gelenler gidenler oraya bakıyor. Burada bir itibar var buradan tasarruf olmaz" dedi.

Erdoğan, "Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar.. Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK’yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var" diye konuştu.

"Ben vatandaşımızı buraya almaya başladım" diyen Erdoğan, "Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmediyorlar

Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı birşey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar.

Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var.

Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı...

Marmaray'da karşılardı. Kendileri kullanmadı ama cumhurbaşkanı adayları Marmaray'ı kullandı. İsteseler de istemeler de biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (DHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.