TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dayakçı 2 polise hapis cezası

İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde, 2011 yılında gözaltına alınan Fevziye Cengiz’in dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan 'işkence ve eziyet' davasında iki polis hapis cezasına çarptırılırken, diğer polisler ise beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dayakçı 2 polise hapis cezası

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 17 Temmuz 2011 tarihinde denetim yapan polis ekipleri, 'kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle gözaltına aldığı Fevziye Cengiz’i aynı müzikholdeki diğer kişilerle birlikte karakola götürdü. Fevziye Cengiz daha sonra, polisler tarafından dövüldüğünü iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Polis merkezindeki güvenlik kameralarına yansıyan dayak anları da delil olarak yer aldı. Polisler de kendilerine mukavemette bulunduğunu öne sürerek Fevziye Cengiz’den şikayetçi oldu.

İKİ POLİSE CEZA, İKİ POLİSE BERAAT

Her iki tarafından birbirinden şikayetçi olmaları üzerine polisler ve Fevziye Cengiz hakkında dava açıldı. Karşılıklı açılan ve birleştirilen davada görevli polis memurlarına karşı 'basit yaralama' suçundan beraat eden Fevziye Cengiz, 'zincirleme hakaret' suçundan 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı. Müşteki sanık polislerden B.S., H.Y., yaralama suçundan 1 yıl 3 ay hapsi cezasına çarptırıldı. Mahkeme polislere verilen cezayı ertelemedi. Müşteki sanık polis T.D. ile N.A. ise tüm suçlamalardan beraat etti. Tarafların avukatları ise mahkemenin verdiği kararı temyiz edeceklerini söyledi.

POLİSLER "PİŞMANIZ" DEDİ

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına Fevziye Cengiz, sanık polisler ile avukatlar katıldı. Duruşmada son kez söz alan Fevziye Cengiz, "Ben orada ailemle eğleniyordum. Kaldı ki çalışmış olsam bile dayak yemem mi gerekirdi. Polislerin cezalandırılmasını, benim de beraatımı talep ediyorum" dedi. Daha sonra tek tek son savunmalarını yapan polisler, yaşanan olaydan pişmanlık duyduklarını söyledi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.