TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hukuki mücadelemiz devam ediyor”

İzmir ulaşımında kullanılan KENTKART firması tarafından yapılan açıklamada; “Hukuki mücadelemize devam ediyoruz, İzmir halkı için her zaman göreve hazırız” denildi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hukuki mücadelemiz devam ediyor”

İzmir’de 1 Haziran 2015 tarihinde değişen otobüs sisteminde KENKART sistemi yerine İzmirim kart kullanımına geçilecekti. Ancak sistemde kriz çıkmış ve ESHOT ve KENTKART firmaları birbirlerini suçlamışlardı. Çıkan krize son olarak İç İşleri Bakanlığı el atmış ve kamu zararının oluşması nedeniyle KENTKART firmasına 1 yıl ihaleye girememe cezası verilmişti. KENTKART firması, çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. KENKART firması yaptığı açıklamada, “Tüm donanım ve yazılımlarını geliştirerek İzmir ili için 16 yıl önce kurduğumuz Toplu Taşımada Elektronik Ücret Toplama Sistemini son güne kadar sorunsuz bir şekilde işleterek İzmir halkına ve ilgili kurumlara karşı sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirdik. İşletim hizmetimiz  sona erdiğinde ihale şartname ve sözleşmesinde tariflendiği şekilde hatta daha da fazlasıyla sistemin sorunsuz devamı için gerekli tüm unsurlar ilgili kurum olan Eshot Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmiş, aynı zamanda 27.05.2015 tarihinde kesin kabul işleminin yapılmasıyla ilgili yazılı müracaatı gerçekleştirmiştir. Çalışma dönemimiz boyunca ilgili merciler tarafından defalarca denetlenen sistemimiz, takdir edilmiş ve birçok şehre örnek gösterilmiştir. Günlük 2 milyon adet işlem hacmi olan bir sistemi yönetme, raporlama ve  finansal anlamda para akışlarını idare etmenin özel uzmanlık gerektirdiği açıktır” ifadelerine yer verildi. 

“SİSTEMİ BİLEN KALMADI”

Yapılan açıklama şu şekilde devam etti: “Eshot Genel Müdürlüğü'nün talihsiz bir şekilde söz konusu iş alanında geçmiş tecrübesi olmayan bir firma ile sözleşme imzalaması 1 Haziran'dan bu yana bir dizi problemler yaşanmasını beraberinde getirmiştir. Yeni yüklenicinin kötü bir firma olduğunu söylemiyoruz ancak İzmir'in ihtiyacına cevap verip bu sistemi sorunsuz işletecek deneyimi ve tecrübesi olmadığı aşikardır. Bu denli kapsamlı bir sistemin işletiminin el değiştirmesi sırasında yaşanan aksaklıklar karar verici yetkililerin ön gördüğü doğal süreç olduğu düşünülmektedir. Eshot sadece yüklenici firma seçiminde değil,  danışman üniversite seçiminde de benzer bir değişikliğe gitmiş ve 16 yıldır Eshot adına  sistemin danışmanlığını yapan 9 Eylül Üniversitesi yerine her nedense İTÜ ile anlaşarak danışmanlık hizmeti almaya başlamıştır. Sonuç olarak sistemin akışını, işleyişini ve kritik noktalarını bilen kimse kalmamıştır. Birçok şey deneme yanılma yolu ile yapılmaktadır. Son dönemlerde Eshot tarafından firmamıza gönderilen yazılardaki talepler, ihale şartnamesi ile tutarlı değildir.”

ESHOT’A SUÇLAMA

Açıklamada, “Bütün bunların üstüne, Eshot Genel Müdürlüğü sahip olduğu kamu gücünü haksızca kullanarak, firmamızı suçlamış, ihale yasaklısı olmamız için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda  bulunmuştur. Yanlış tercihlerinin faturasını firmamıza kesme çabası içerisindedir. Bilinmelidir ki; hukuki mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu dönemde haksız suçlamalar nedeniyle ortaya çıkan maddi manevi tüm kayıplarımızı gerek Eshot'tan gerekse görevini kötüye kullanarak zarara uğramamız için özel çaba sarf eden yetkililerden tazmin edeceğimizi ve sorumlulara hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadelerine yer verildi.

“TÜM SORUMLULUKLARI HUKUKEN YERİNE GETİRDİK”

KENTKAR firması açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Bir kez daha bildiririz ki firmamız; üzerine düşen tüm sorumlulukları hukuken yerine getirmiştir. Bu süreç zarfında firmamızın kendine olan güveni, siz İzmir halkına yansımış ve bizleri güçlü olma yolunda desteklemiştir. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen; İzmir halkının kurumumuza duyduğu güvenin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bundan da onur duyuyoruz. Yaşanan bu süreç içerisinde KENTKART, İzmir halkının güvenini suiistimal edip, ulaşım hakkını engelleyecek hiçbir girişimde bulunmadığını ve bulunmayacağını kamuoyuna ve basına saygıyla duyurur.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.