TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eğitimde engellilerimiz kaynaştırılamıyor”

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engelli ailelerin çocuklarının eğitiminde yaşadıkları ‘kaynaştırma’ sorununu Meclis’e taşıdı. Güven, “Okulların altyapı yetersizlikleri, engelli çocuklarımızın dışlayan eğitim sistemi ile tam bir ‘kaynaştıramama’ söz konusu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2015 07:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Eğitimde engellilerimiz kaynaştırılamıyor”

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engelli ailelerin çocuklarının eğitiminde yaşadıkları ‘kaynaştırma’ sorununu Meclis’e taşıdı. Güven, “Okulların altyapı yetersizlikleri, engelli çocuklarımızın dışlayan eğitim sistemi ile tam bir ‘kaynaştıramama’ söz konusu” dedi. CHP Engelliler Üst Kurulu üyesi de olan Güven, Türkiye’nin pek çok ilinde bir araya geldiği engellilerin kaynaştırma eğitimde sorunlarla karşılaştıklarını kendisine iletmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

ÇOĞU OKULDA ALTYAPI YETERSİZ

Kaynaştırma eğitim verilen çoğu okullarda altyapının engelli öğrencilere uygun olmadığını vurgulayan Güven, “Altyapısı kaynaştırma eğitimine uygun düzenlenmeyen kaç okul var? Kaç okulda altyapı olmadığı için engelliler ayrı özel sınıflarda okutulmaktadır gibi soruların cevabı kaynaştırma eğitiminde ne aşamada olduğumuzu bize verecektir. Özel sınıflarda öğrenim gören çocukların diploma alıp almadığı da onara verilen eğitimin kalitesi açısından cevaplanması gereken bir diğer önemli sorudur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.