TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastane bahçesinde yumurta pişirdiler

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şubesi, yapmış olduğu yemek anketi sonuçlarını Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hastane bahçesinde yumurta pişirdiler

EMİNE ŞEKER

Hastanede yapılan yemek anketinden çıkan sonuçları açıklayan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanedeki yemek sorununun her geçen gün büyüyen bir sorun olduğunu ifade etti. Yapılan basın açıklamasına hastane çalışanları da katılarak, açıklama sonrası görsel olarak hastane bahçesinde küçük tüp üzerinde yumurta pişirilerek basın mensupları ve hastane çalışanlarına ikram edildi.

SIKINTI ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR

Basın açıklamasını yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hem personellerin hem de hastaların mağdur edilir duruma geldiğini söyleyerek, “Var olan memnuniyetsizlik zaman zaman yemek yememe eylemlerine dönüşmüş, personellerimiz tepkilerini göstermiştir. Ancak, tüm tepkilere rağmen, yemek hizmeti sunumundaki sıkıntı artarak devam etmektedir. Sözde kar-zarar hesabı yapılarak özelleştirilen yemek hizmetleri yemeğin kalitesini düşürmüş, oranını azaltmış, lezzetini yok etmiştir. Maalesef hastane idarecilerimiz de yemeklerin ihale şartlarına uyup uymadığını denetleme konusunda eksik kalmaktadırlar. Yemek şirketleri, kurumlarda malzemeden tasarruf yapacağız diye, malzemeden kısmakta, kaliteden ödün vermektedirler” dedi.

ÇARPICI SONUÇLARA ULAŞTIK

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan personellere yönelik yapılan yemekle ilgili ankette çok çarpıcı sonuçlara ulaştıklarını vurgulayan Doğruyol, “Yemekhaneye hangi sıklıkla yemeğe gidiyorsunuz sorusuna katılımcıların yüzde 63.1’i her gün cevabını verirken, ara sıra ve yemeği beğendiğimde cevabını verenlerin toplamı yüzde 34.9’dur. Yüzde 2’si ise soruyu cevapsız bırakmıştır. Bu demektir ki çalışanların yaklaşık yüzde 35’i hakkı olmasına rağmen hastanede düzenli yemek yememektedir. Ve son 6 ay içerisinde hastane yemeklerinden kaynaklı sağlık problemi yaşadınız mı sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 34.1, bazen diyenlerin oranı yüzde 12.8, toplamda çalışanların yüzde 46.9’u yediği yemekten dolayı sağlık problemi yaşadığını ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARA DAHA FAZLA SIKINTI VERECEK

Doğruyol, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapmış oldukları anketin kurumdaki idarecilerin üzerlerine düşen asli görevlerini yerine getirmediğini açıklayarak, kurumdaki personellerin kendi arasında huzursuzluğun arttığını söyledi. Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti:  “Çözüm, önceki yıllarda olduğu gibi yemeklerin kendi kurumlarımızda yapılmasıdır. Her hastanenin içerisinde mutfak bulunmaktadır. Yemek malzemelerinin memurlar tarafından denetlenmesi faydalı olacaktır. Hastanelerimizdeki yemek sorunu her geçen gün büyüyen bir sorundur. Tedbir alınmaz ise, önümüzdeki süreçte kumullarımıza ve çalışanlarımıza daha fazla sıkıntı vereceği ortadadır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.