TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniçeri, "AKP için seçim var sorun yok"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yöneticilerine Dolmabahçe'de 10 maddelik dayatmada bulunmasının acı bir ironi olduğunu" söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeniçeri, "AKP için seçim var sorun yok"

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümetin her seçim öncesi milliyetçiliğe sarıldığını belirterek, "AKP ve Cumhurbaşkanı için şimdilik Kürt sorunu yok. Çünkü seçim var" dedi. Yeniçeri Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yöneticilerine Dolmabahçe'de 10 maddelik dayatmada bulunmasının acı bir ironi olduğunu" söyledi.

İktidar yetkililerinin terör konusunda kafa karışıklığının ciddi tehlikelere işaret ettiğini savunan Yeniçeri, sorunun teşhisinde tereddüt ve tezadın çözüm değil, yeni sorun ürettiğini ileri sürdü. Yeniçeri, "Her seçim döneminde AKP milliyetçiliğe sarılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ne Kürt sorunu ya' aşamasına nasıl geldiği sorusunu sormaya bile gerek yok. Şimdilik AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Kürt sorunu yoktur çünkü seçim vardır" diye konuştu.

Yeniçeri, kamuda, "AKP'nin ifade ettiği gibi bir paralel yapı olmadığını" bunun sonucu olarak da bugün paralel yapı ya da darbe davası açılmadığını anımsatarak, "Farklı, uydurma ve zorlama davalarla konu gündemde tutulmaya çalışılıyor. Gerçek paralel KCK'dır" dedi.

Yeniçeri bir gazetecinin MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın aday olup olmayacağı sorusuna Yeniçeri, kendisinin hakkındaki davalardan verilmiş hükümler bulunduğunu belirterek, avukatının adaylığıyla ilgili YSK ve yargıya başvuruda bulunduğunu ancak ne yanıt aldığını bilmediğini, aday olup olmayacağının saat 17.00'den sonra belli olacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.