TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova’nın TUBİTAK onuru

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Genç Robot Bilim Etkinliği’ni koordine görevini üstlendi

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bornova’nın TUBİTAK onuru

Türkiye örnek olan çalışmaların yapıldığı Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi TÜBİTAK ile işbirliği yaptı. Merkez, Türkiye’nin en önemli bilim kurumunun düzenlediği Genç Robot Bilim Etkinliği’nin İzmir ve çevre iller koordinatörü oldu. Türkiye’nin düşünen ve sorgulayan bireylere, bilim insanlarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “TÜBİTAK ile yaptığımız bu işbirliği Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, TÜBİTAK Genç Robot Bilim Etkinliği’ne İzmir ve civar illerden katılan okulları koordine görevini üstlendi. Pilot proje kapsamında içeriği ve uygulanışı TÜBİTAK ve Robotsan tarafından belirlenen eğitimi alan kordinatörler, okullardan gelen gönüllülere eğitim vermeye başladı.

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, 5, 6, ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek Robot Bilim etkinliğinde, 11 okulda, 26 öğretmen ve 330 öğrenciye danışmanlık desteği verecek. Mayıs ayında yine Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Robot Bilim Sergisi açılacak. Ayrıca bu sergide belirlenecek jüri ile her yaş grubunu temsilen en iyi 3 projeyi seçerek, Türkiye finaline katılmalarını sağlayacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, eğitime ve bilime büyük önem verdiklerini, her zaman destek olduklarını söyledi. Bornova Belediyesi olarak düşünen ve sorgulayan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Atila, “Gerek bilim merkezimiz gerek diğer birimlerimizle bu tarz etkinliklere ve projelere gönüllü olmaktan, ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. TÜBİTAK ile yaptığımız bu işbirliği Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin ne kadar önemli bir işlevi olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.