TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Koalisyon söz konusu değil”

HDP 2. Bölge 1. sıradan seçilen İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, gazetemize seçimi değerlendirdi. Doğan, “Emanet oylar büyük ihtimalle kalıcı olacak. AK Parti ile bir koalisyon kesinlikle söz konusu değil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Koalisyon söz konusu değil”

NEŞE YAVUZ

İnsanların barış içerisinde yaşamalarını sağlayacaklarını söyleyen Doğan, “Biz bir koridor açtık, bu koridoru genişlettik. Türkiye demokrasi hareketi ve Türkiye için çok önemli bir süreçti bu. Bu süreci bu şekilde, barış içerisinde her türlü baskıya ve şiddete rağmen barış içerisinde geçirdiğimiz için önemli buluyorum. Halklar, inançlar artık bu konuda ‘yeter’ dedi, bu gerginliğe karşı bir dur denildi. Bundan sonrası çok önemli, bundan sonra bu dur diyen yapıların talepleri için çalışacağız. Demokratikleşme ve özellikle de demokratik bir cumhuriyete dönüşüm projesi kapsamında bir ayrılık gayrılık olmadan demokrasiyi geliştireceğiz, insanların barış içinde yaşaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

“SAYGI DUYDUĞUM BİR SİYASETÇİ”

Doğan, 2. Bölgede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmasını yorumlayarak, “Kemal Bey saygın bir siyasetçidir, ben kendisine saygı duyuyorum. Demokratik bir yarış oldu. Kendisi tabi ki CHP gibi kurumsal ve çok ciddi bir partinin genel başkanı. Tabi kişiliği de çok önemlidir Kemal Bey’in, saygı duyduğum bir siyaset adamıdır. Elbette benim için negatif bir şekilde yansıdı bu durum. Başka bir aday olsaydı çok daha yüksek bir oy alabilirdik” açıklamasını yaptı.

“İNSANLAR BİZE GÜVENDİ”

HDP’nin emanet oylar aldığı söylemlerine de yanıt veren Doğan, “Emanet oyların o kadar ciddi bir oranda olduğunu sanmıyorum ama tabi saygı duyuyoruz. İnsanlar bize güvendi, bu emanet oylar da kalıcı olacak büyük olasılıkla, bunun çalışmasını yapacağız bugünden itibaren” dedi.  Koalisyon konusunda da partinin kararını beklediklerini ifade eden Doğan, “Koalisyon konusunda bir şey diyemiyorum, partimizin alacağı bir karar. Ama AK Parti ile bir koalisyon kesinlikle söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.