TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit Savcı Kiraz için İzmir’de tören yapıldı

Terör örgütü DHKP-C militanlarınca, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında rehin alınan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İzmir Adliyesi'nde tören düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2015 06:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehit Savcı Kiraz için İzmir’de tören yapıldı

ÖZKANPEKÇALIŞKAN

Terör örgütü DHKP-C militanlarınca, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında rehin alınan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İzmir Adliyesi'nde tören düzenlendi. Giriş katındaki törene savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Şehit Savcı Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu saldırının Türk devletine yapıldığını belirten İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, güçlükle yaptığı konuşmada gözyaşlarına engel olamayarak, “Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı. Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah, mekanını cennet etsin" diye konuştu.

“SALDIRI TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞTIR”

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz da meslektaşına yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, “Bu menfur saldırı şehit Cumhuriyet Savcımıza değil, adına görev yaptığı Türk milletine yapılmıştır. Bu tür saldırılar, hukuk devletinin teminatı olan bağımsız Türk yargısını asla sindiremeyecektir. Türk yargısı, her zaman olduğu gibi hiçbir güç ve kuvvetin etkisinde kalmadan, bağımsız bir şekilde görevini ifa etmeye devam edecektir" dedi.

“ÇIKTIĞIMIZ YOLDAN ALIKOYAMAYACAKLAR”

Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törende konuşan Başsavcı Vekili Emin Atik, bu menfur saldırının arkasındaki zihniyetin emellerine asla kavuşamayacağını belirterek, “Milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar, hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILDI

Bu arada adliyede güvenlik tedbirleri artırıldı. Adliye sarayına gelenler, kapılardaki güvenlik noktalarından ve x-ray cihazlarından çantaları ve üzerleri aranarak geçti. Personel girişinde ise Adalet Bakanlığı tarafından verilen giriş kartı olmayanlar, geçişine izin verilmeyerek arama yapılan kapılara yönlendirildi.

KUTU KUTU

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili İzmir Barosu da açıklama yaptı. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, yaptığı açıklamada; “31.03.2015 Salı günü, Çağlayan Adliyesi'nde terörist bir eylem neticesinde vahim bir saldırıyla şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’ tan rahmet, kederli ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyor ve bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz” dedi.

“TERÖR EYLEMİNİN HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ”

Özcan, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: “Hepimizi üzen bu olay kadar vahim olan bir başka husus da olayın hemen akabinde devleti yönetenlerce mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hedef alan açıklamalarıdır. Aslında bu açıklamalar; bu terör eylemine karışmış hiçbir avukat olmadığı halde, avukat cübbesi giydiği iddia edilen bir takım kişiler nedeniyle tüm avukatları hedef almakta, önceden beri planlanan iç güvenlik yasası meşrulaştırılmaya çalışılmakta ve bu yasaya en büyük tepkiyi gösteren biz avukatlar ve barolar itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Bu olayın hiç bir yerinde ‘AVUKAT’ yoktur. Bu olay ne yazık ki Devletin kendi güvenlik zafiyetinden kaynaklanmıştır. Adliyeler ölümlerin gerçekleştiği değil adaletin dağıtılması gereken yerlerdir. Hiçbir terör eyleminin haklı gerekçesi olamaz. Berkin’in ve diğerlerinin ölümünden sonra nasıl ‘Dünyanın her yerinde katile katil denir’ dediysek bugün de ‘Dünyanın her yerinde teröriste terörist denir’ diyoruz. Yapılan bu vahim saldırıyı İzmir Barosu olarak lanetliyor, yargıya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı yapılan her türlü saldırıyı da kınıyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.