TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli’de kentsel dönüşüm isyanı

Çiğli’de Ataşehir Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşılık vatandaşlar Çiğli Belediyesi’ni protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli’de kentsel dönüşüm isyanı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çiğli’de Ataşehir Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüme halk Belediye’yi protesto ederek karşılık verdi. Ataşehir Mahallesinde oturan vatandaşlar oturdukları yerde kentsel dönüşüm yapılmasına karşı çıkıyor. Yanlarına Mahalle Muhtarını da alan vatandaşlar Çiğli Belediyesi önünde protesto eylemi yaparak, alınan kentsel dönüşüm kararının geri alınmasını istedi.

“MAĞDURİYETİMİZE SON VERİLSİN”

Çiğli Ataşehir mahallesinde halk kentsel dönüşümü protesto etti. Çiğli Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, Başkan Hasan Arslan’a seslenerek ‘Başkan elini evimizden çek’ diye alkışlarla Başkan’a çağrı yaptı. Belediye önünde toplanan halk adına konuşan mahalle sakinlerinden Osman Akkeçi, mahalle sakinleri olarak ilgililere ve özellikle Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a seslendiklerinin altını çizerek, “Bizim taşınmazlarımızın bulunduğu üç bölgenin de imar durumlarının eski haline dönüştürülmesi hususunda ivedi olarak meclisçe karar alınarak ve bu alınan kararın İzmir Büyükşehir meclisince de tasdik ettirilerek mağduriyetimize son verilmesini sizlerden rica ediyoruz. Ataşehir Mahallesi sakinleri olarak müstakil olan yerlerin plan değişikliği ile değiştirilmesine karşıyız. Karar değişene kadar her akşam buradayız. Sonuç alana kadar buradayız. Sesimizi duyurabildiğimiz yere kadar duyuracağız” dedi.

1 HAZİRAN’A KADAR HER GÜN EYLEM VAR

Belediye tarafından karar alınana kadar her gün akşam saat 18.00 ve 19.00 saatleri arasında eylem yapacaklarını söyleyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanından da olaya sahip çıkmasını istedi. Belediye önünde toplanan vatandaşlar Vatandaşlar, Kocaoğlu’na  ‘Vatandaşımın istemediği bir şeyi ben de yapmam’ sözlerini hatırlatarak konuya karşı Kocaoğlu’ndan anlayış beklediklerini belirttiler. 1 Haziran’da yapılacak Çiğli Belediye Meclisine kadar eylem yapma kararı alan vatandaşlar meclis günü daha geniş çaplı eylem yaparak seslerini daha gür duyurmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.