TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu evde iki müdür var

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz ile eşi Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, iki büyük kentin sağlığına yön veriyor. Yaklaşık 35 bin personelin başındaki iki yönetici, mutlu bir evlilik sürerken diğer yandan akşamları iki kentin sağlık çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bu evde iki müdür var

Bediha Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı'nda uzman doktor olarak çalışırken Murat Türkyılmaz'ın da bakanlıkta genel müdür yardımcısı olarak görev yaptığı sırada tanışıp evlendiklerini anlattı. Eşinin görevi devam ederken kendisinin Kırıkkale Sağlık Müdürü olarak atandığını, o zaman da farklı illerde görev yaptıklarını dile getiren Türkyılmaz, daha sonra kendisinin İzmir Sağlık Müdürü eşinin de Manisa Halk Sağlığı Müdürü olarak görevlendirildiğini ifade etti.

KİMLİKLERİMİZİ DIŞARDA BIRAKIYORUZ

Bir evde iki yönetici olmasının aslında o eve stres getireceğini ancak bunu aştıklarını belirten Türkyılmaz, "İşimizi severek yapıyoruz. Kimliklerimizi evimizin dışında bırakıyoruz. Gün içerisinde ikimizin de yoğun iş yükü oluyor ancak stresimizi eve taşımıyoruz. Bakanlığımıza, hükümetimize, devletimize, Türkiye'ye, İzmir'e, Manisa'ya severek hizmet ediyor olmak bizi mutlu ediyor, insana dokunuyor olmak bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

İZMİR’İN İLK KADIN SAĞLIK MÜDÜRÜ

Türkiye'nin tek, İzmir'in ise ilk kadın sağlık müdürü olan Türkyılmaz, görevlerinden dolayı hayatlarının hep bir koşuşturmacayla geçtiğini dile getirerek, "Evleneli 9 yıl oldu. Çok hızlı geçti. Yemeklerimiz bile hep hızlı hızlı hep bir şey yetiştirmek durumundaymışız gibi hazırlıyoruz. Murat beyin bana çok büyük desteği var. Hem baba hem bir eş hem de idareci. Mesai mefhumumuz olmadığı için gece 12'lere kadar da işimiz sürebiliyor" dedi.

 KİM ERKEN GELİYORSA YEMEĞİ O YAPIYOR

Hafta sonlarını mümkün olduğunca program yoksa aileyle birlikte geçirdiklerini, geç geldiği zaman eşinin mutfağa girip yemekleri yapıp, sofrayı hazırladığını dile getiren Türkyılmaz, "İkimizin de idareci olması nedeniyle birbirimizi anlıyoruz. Benim tansiyonum yüksekse hisseder tersine gitmez. İkimiz de stresli durumu iyi biliyoruz. Geç geliyorsam da yemekleri yapar, sofrayı hazırlar. Çok güzel yemek yapar" şeklinde konuştu.

İŞİMİZİ EVE TAŞIMIYORUZ

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz ise iki komşu büyükşehirin sağlığında yönetici olmalarının bazı avantajları da beraberinde getirdiğini dile getirerek, "İlimizde güzel bir uygulama varsa akşam bunu konuşuyoruz, yaptığımız farklı uygulamalar konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunlar da çok yararlı oluyor. İyi uygulamaları da ilimize taşıyoruz. İşimizi eve taşımıyoruz ama iyi uygulamaları paylaşıyoruz" dedi.

Türkyılmaz, sağlıkta özellikli işlemlerin bölge merkezi olduğu için İzmir'deki hastanelerde gerçekleştirildiğini, bu konuda sıkıştıklarında eşine müracaat ettiğini ifade etti.

 İKİ İDARECİNİN BİR EVİ İDARE ETMESİ

Evdeki işlere yemek de dahil olmak üzere yardım ettiğini, elektrik, telefon, su faturalarını eşinin yatırdığını kaydeden Murat Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Alışverişi de genelde eşim yapar. Bütün evin idaresi Bediha hanımdadır. Son söz bana aittir. 'Sen ne dersen o olur' derim. Tamirat işlerini ben yapıyorum. Et türü yemekleri, mangal, balık işlerini ben yaparım. Aslında birlikte yemek yapmayı seviyoruz. Bediha hanım mantıyı çok güzel yapar. Misafiri de çok seviyoruz. Sofraya oturduğumuzda tek başına yemek yemeyiz. Ya birileri olur ya biz gideriz. Sevdiklerimizle vakit geçirmeyi seviyoruz." (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.