TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yemişçi: Kulüplerin hizmetindeyiz

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmir futbolunun sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, ancak olumsuzlukların güç birliği ile aşılabileceğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yemişçi: Kulüplerin hizmetindeyiz

İzmir kulüplerinin maddi ve manevi sorunlarına destek olmak için 1998 yılında kurulan İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, sporda sürdürülebilir başarının istikrarla sağlanabileceğini belirterek, “Kulüplerimizin hep yanında olduk, sorunlarıyla yakından ilgilendik, ilgileniyoruz.  Vakfa üye yedi kulübümüzün gücünü arkamıza alır, takım oyunu oynarsak, her şeyin üstesinden geliriz. Yoksa bireysel çabaların sonuç getirmediğini yıllardır görüyoruz” dedi.

 

Başkan Yemişçi’nin, göreve geldikleri son 2,5 yılı da değerlendirdiği açıklaması şöyle: “İZVAK yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk gün aldığımız karar ile tüm üye kulüplerimizi ziyaret ederek, hem tanıştık, hem de onların isteklerini dinleyerek kısa ve uzun vadede neler yapabileceğimizi söyledik. Geride bıraktığımız 2.5 yıl sonunda İzmir futbolunu geliştirmek için yaptıklarımızı burada sıralamama gerek yok, merak edenler arşivlere bakabilir.

 

Değerli kamuoyuna şunu ifade edeyim, yönetimimizin görev aldığı sürede yedi üye kulübümüzde 19 başkan ile çalıştık. Kulüplerimizde kaç teknik adam ve kaç yüz futbolcunun bu kısa sayılabilecek sürede gelip geçtiğini hesap etmekte zorlanıyorum. Böyle istikrarsız bir ortamda kulüplerimizden başarı beklemek, herhalde boş hayalden ileriye gidemez. Tabii ki bu durumun en önemli nedenlerinin, kulüplerimizin ağır finans yükü ve geçmiş borçlar olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ancak, son 4-5 yılda istikrarlı yönetim yapısı oluşturup, öz kaynak sistemini benimseyen kulüplerimizin nasıl başarılı olduklarını da açıkça gördük.  İstikrarı yakalayan, orta ve uzun vade proje hedefleri koyan kulüplerimizin, sürdürülebilir başarı yakalamaması düşünülemez. Zaten bu yönde hareket eden kulüplerde taraftar destek ve kaynaşması da hemen kendisini gösteriyor.

 

İZVAK’IN GÜCÜ NEDİR?

 

Değerli sporseverler… Defalarca, her toplantımızda kulüp başkanlarına hep şunu söyledim:

‘Siz kulüp başkanları gücünüzü İZVAK ile birleştirebilirseniz, İZVAK'ın gücü tek başınıza sergilediğinizden yedi kat fazla olur. Bunun da faydasını İzmir ve kulüplerimiz fazlasıyla görür’ Bunu geçtiğimiz yıl denedik. Hep birlikte Ankara'ya spor bakanlığı ve meclise gittik.  Güç birliği sergileyip, kulüplerin isteğiyle öncelikle İzmir’e iki butik stat kazandırılması için otoriteyi ikna ettik. İhaleye çıkıldı, Atatürk ve Alsancak Stadı’nın acilen yenilenmesi, daha uzun dönemde Örnekköy ve şehrin güneyine birer stat daha yapılması konularında da anlaşmıştık. Sonradan bazı kulüplerimizdeki yönetimler değişti, yeni yönetimler bir önceki yönetimin kararına aynı hassasiyeti gösteremedi. Ve bugünlere geldik. Örnek; Alsancak Stadı yenilenmesi, yeni statların inşaatındaki durum…

‘Kulüplerimizin reklam gelirleri yeterli değil, hatta yok denecek kadar az.  Kulüplerimiz bu konuda tek tek hareket etmesin, ortak oluşturacağımız bir komisyon İZVAK çatısı altında bunu tek elden yapsın, ortak havuzdan paylaştırsın’  dedik. Bu zaten vakfımızın asıl kuruluş amacının ta kendisidir. Kulüplerimize gelir sağlamak. İZVAK olarak göreve geldiğimizde bu konuda ilk girişimlerimizin olumlu sonucunu gördük. AVEA ve TTNet girişimleriyle kulüplere ciddi gelir aktarıldı. Ancak maalesef sonradan istenilen bütünlük ve destek sağlanamadı.

HER KULÜBE EŞİTİZ

Görevde olduğumuz 2,5 yıldır üyemiz hiçbir kulübümüzle mesafemiz farklı olmamıştır. Buna her zaman özen gösterdik. Bundan sonra da ayni hassasiyetimizi devam ettireceğiz. İZVAK tabii ki tenkit edilemez, sorgulanamaz değildir. Üyelerimizin her zaman yapıcı tenkit ve önerilerine açığız. Nihayetinde İZVAK kulüplerimizin kurduğu bir vakıftır.

 

Bazı kulüplerimizin yetkilileri, son günlerde vakfımızı sürekli hedef göstermektedir. Sporda ve toplumda çeşitli hassasiyetlerin yaşandığı günümüzde, bizlerin ve kulüp yöneticilerimizin bu önemli konuya geçmişteki gibi gerekli özeni ve hassasiyeti göstereceğini umuyorum.

İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) yönetimi olarak, taraf gözetmeksizin, kulüplerimizin ve taraftarlarımızın destekleriyle, İzmir ve ülkemiz futbolunun hizmetinde olduğumuzu bir kez daha saygılarımızla bildiririz.” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.