TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’den tarım vurgusu

İzmir Ticaret Borsası Mayıs Ayı Özel Meclis toplantısına katılan MHP’li vekiller özellikle tarım konusuna vurgu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP’den tarım vurgusu

ANIL YIKGEÇ

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Genel Başkan Vekili Ahmet Kenan Tanrıkulu,  İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Milletvekili adayları İzmir Ticaret Borsası Mayıs Ayı Özel Meclis toplantısına katıldı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Barış Koacagöz, 7 Haziran seçimlerinin adete bir kilit nokta olduğunu vurgulayarak, “Türkiye'nin ilk borsası sıfatı ile ülkemizde kurallı tarımsal ticaretin yaygınlaşmasını misyon edinen İzmir Ticaret Borsası olarak bizde Sivil Toplum Örgütü olmanın gereklerinden birini daha yerine getirip siyasi partilerin temsilcileri ile üyelerimiz bir araya getirmekteyiz. Bunun amacı ise üyelerimizin adayları daha yakından tanıyarak, kararlarını daha doğru biçimde verebilmelerini sağlayabilmektir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN NİÇİN SİZİNLE BİRLİKTE YÜRÜSÜN?”

Meclis başkanı Barış Kocagöz’ün ardından sözü alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise 7 Haziran seçimleriyle ilgili Türkiye'nin kendisine yakışır bir seçim süreci geçirmesini belirtirken, “Bu seçim sonrası ülkemizi 4 yıl boyunca yönetecek iktidar gelecektir. Siyasi Partiler toplumun geniş kesimlerine umut, heyecan ve daha iyi bir gelecek vaadinde bulunup ve bunun gereğini yapacaklarını ifade etmektedir. Seçimler Demokrasiler için bayramlardır. İktidar ve Muhalefetin bir tahterevalli gibi dengede duruyor olması sağlıklı bir demokrasinin gereklerindendir. Ülkeyi yönetmeye hazır bir muhalefetin varlığı ise millet katmanında bir umut. İktidar nezdinde de bir disiplin aracıdır. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak İktidarı hedefleyen Milliyetçi Hareket Parti'sinin ‘Nasıl Bir Türkiye?’ hayal ettiklerini ve Türkiye’nin niçin sizinle birlikte yürümesi gerektiğini bize ilk ağızdan anlatacakları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“HERKES KENDİNE GELMELİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural ülkemiz açısından tarımın çok önemli olması gerektiğini ancak şu an itibariyle tarımdan önce Türkiye'nin tarıma gerekli önemi verebilmesi adına, demokrasiyi incelemek gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Türk demokrasisinde geldiğimiz bu noktada piyasa işliyor mu? Demokrasimizin kalitesi açısında bakıldığında hür insanlar olarak ve hür teşebbüs olarak duygu ve düşünlerimizi rahatlıkla ifade edemediğimiz düşünmekteyim” dedi. Öte yandan Türkiye'nin en önemli olgusunun milli egemenlik ve üniter devlet yapısı olduğunu sözlerine ekleyen Vural, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi milli devlet ve üniter devlet yapısıdır. Şimdiler de ise bu değerleri ve Lozan antlaşmasını yok etmeye çalışıyorlar. Artık özerklikler ve eyaletler çözüm modeli olarak gösterilmeye başlandı. Bunlar ülkenin temelidir. Temel olmadan hiç bir şey başarı getirmez. Herkes kendine gelmelidir” dedi

“TARIM ALANLARI DARALIYOR”

Genel Başkan Yardımcısı İzmir Millet Vekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Ticaret Borsa çatısı altında konuşulması gerekenin üyelerin gelecekleri ve tarımla ilgili sıkıntılara MHP perspektifinden bakarak değerlendirip çözüm önerileri sunmak olduğunu vurgulayarak, “Tarım alanlarımız son dönemlerde daralma yaşamaktadır. Biz iktidarı bıraktığımızda hektarlık tarım alanı mevcutken, 2015 itibarı ile bu rakam 30,3’e kadar düşmüştür. Tarımdan bir kaçış olduğu görülmektedir ancak bu kaçış sanayileşme demek değildir. Buradakilerin çoğu tarım arazisi vasfından çıkartılıp, site, rezidans, AVM gibi yerlere ayrılan tarımsal arazilerdir. 3 milyon hektarlık azalma olduğunu gözlemliyoruz. Daha da önemlisi bu alan sadece 14,8’lik bir kısmı ekilebilir. Birçoğunu da sulamayı beceremediğimizden ya da tarımsal girdiler çok maliyetli olduğundan dolayı vatandaş ta tarımdan kaçmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.