TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Davutoğlu: Hazırlıklar yapılmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Eğer Türkiye’nin sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa, eğer Türkiye kendisini bu huzur bahçesinin tehdit edildiği kanaatine varacak olursa, her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Davutoğlu: Hazırlıklar yapılmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sepetçiler Kasrı’nda dini azınlıklar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. İftara Davutoğlu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Musevi Haham Başısı İshak Haleva, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Süryani Katolik Cemaati Lideri Yardımcısı Yusuf Sağ, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran ile diğer davetliler katıldı. Verilen iftarın ardından kürsüye davet edilen Başbakan Davutoğlu, “Şimdi biz bu sofrada bir aradayken tekrar bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen bu sofradan ve bu güzel diyardan bu kutlu zamanda sesleniyoruz. Gelin her yeri İstanbul kılalım, her yeri barış diyarı kılalım. Her yeri mazlumların sığınacakları mekanlar kılalım. Gelin zulmü nerede ve hangi formda, hangi dinde ve hangi mezhepte hangi etnik grupta ve hangi mezhepte olursa olsun hep beraber zulme karşı çıkalım ve lanetleyelim. İşte bu ilkeler yok olduğu için yaşanılan acılar herkes tarafından sadece ve sadece acaba bu acı benim tarafımın acısı mıdır diye bakıp ona göre hükmettiğimizde o acıya insani bir yaklaşım değil, bir etnik yaklaşım sergilemiş oluruz. Müslümanlar acı çekiyorsa susulabilir, Hıristiyanlar acı çekiyorsa susulabilir, Museviler acı çekiyorsa susulabilir, Hindular acı çekiyorsa susulabilir dediğiniz anda aslında bir adım sonra kendi acınızın kapısını da aralamış olursunuz. Bugün maalesef böyle bir anlayış egemen oldu. İnsana insan olarak bakılmıyor. Eğer bir Hıristiyan bir yerde zulme uğramışsa sadece Hristiyanlar’ın sesi yükseliyor. Ya da bir Müslüman zulme uğramışsa Müslümanlar’ın. Eşte korkulacak olan şey budur” dedi.

“KİMSE BİR KAYGI İÇERİSİNDE OLMAMALIDIR”

Ülke sınırlarında oluşabilecek her türlü tehdit ve oluşumlara karşı hazırlıklı olunduğuna dikkat çeken Davutoğlu, “Güney sınırımızda Suriye sınırımızda ve Irak sınırımızda hem oradaki insanlık dramının bitmesi için oradan gelen kardeşlerimizi karşılamaya devam edeceğiz. Ama çok güçlü bir siyasi iradeyle eğer Türkiye’nin sınır güvenliğine bir halel gelecek olursa, eğer Türkiye kendisini bu huzur bahçesinin tehdit edildiği kanaatine varacak olursa, her türlü ihtimale karşı da hazırlıklıdır ve bu hazırlık konusunda da gerekli çalışmaların hepsi yapılmıştır. Kimse etraftaki ateşin Türkiye’ye sıçrayacağı konusunda bir kaygı içerisinde olmamalıdır” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.