TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi’nden Soma 301 Projesi

Ege Üniversitesi Senatosu, Soma’da yaralanan madencilere ve şehit madencilerin ailelerine hizmet vermek için bir komisyon kurulmasına ve çalışmaların acilen başlatılmasına karar verdi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Üniversitesi’nden Soma 301 Projesi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz; “Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız Soma maden faciası tüm ülkemizi olduğu gibi Ege Üniversitesi’ni de yasa boğmuştur. Asla unutulamayacak olan bu facianın yaralarını sarmak ve mağdur ailelerin geleceğe bir nebze olsun umutla bakmasını sağlamak hepimizin ödevidir. Bu kapsamda, yaralanan madencilere ve kaybettiğimiz madencilerimizin ailelerine hizmet vermek amacıyla Ege Üniversitesi Senatosu tarafından bir komisyon kurulmasına ve bu konudaki çalışmaların acilen başlatılmasına karar verilmiştir. Kısa vadede yapıcı çözümler bulmaya odaklı, aynı zamanda uzun vadeli hedeflere yönelik sürdürülebilir, gerçekçi bir proje olan Ege Üniversitesi Soma 301 Projesi kapsamında özellikle kadınlar ve çocukların sorunları üzerine odaklanılacaktır. Bu bağlamda, ilk planda psikolojik danışman ve rehberlik, anne sağlığı, eğitim konularında hizmet verilmesi ve anı korusu gerçekleştirilmesi üzerinde durulmuştur” dedi.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Prof.Dr. Yılmaz, “Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı, Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Bölümünün ortak çalışması ile yaralananlara ve yakınlarını kaybeden ailelere psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecektir” diye konuştu.

ANNE ADAYLARINA DESTEK

“İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Ebelik ve Beslenme-Diyetetik Bölümleri ile Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü işbirliğinde stres altındaki gebe ve lohusalara destek sağlanacaktır” diyen Prof.Dr. Yılmaz, “Gebe kadınların muayene ve tetkikleri Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalında yapılacak ve doğum olayı da gerçekleştirilebilecektir” dedi.

ÇOCUKLARA UĞRAŞI AKTİVİTELERİ

Prof.Dr. Yılmaz; “Eğitim fakültemizin Okul Öncesi Eğitimi ve Resim-İş Öğretmenliği bölümleri tarafından düzenlenecektir. Ayrıca çocukların bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) gönüllü akademisyenlerin katkılarıyla 6-18 yaş grubu çocuklarımıza Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak uğraşı aktiviteleri düzenleyecektir” diye konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK

Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından Soma ilçesinde Oyun Odası Projesi gerçekleştirileceğini ifade eden Prof.Dr. Yılmaz; “Yaşamını kaybetmiş olan madencilerimizin mağdur ailelerinin çocuklarına psikolojik destek verilirken, aynı zamanda eğitsel, sportif ve kültürel faaliyetler bağlamında da destek sağlanacaktır. Üniversite çağında olan ve ailelerinde kayıplar olan çocuklarımıza Ege Üniversitesinde eğitim görecekleri süreçte destek verilmesi düşünülmüştür. Bu tipteki eğitim destekleri Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği (www.egemezun.org.tr/ ) tarafından sağlanmaktadır” dedi.

SOMA 301 KORUSU

Prof.Dr. Candeğer Yılmaz; “Kaybettiğimiz maden işçilerimizin anısını yaşatmak amacıyla Ege Üniversitesi 60. Yıl Ormanı kapsamında Soma 301 Korusu oluşturulacak ve sivil şehitlerimizin isimleri verilecektir. Bu konuda fidan bağışı kampanyası başlatılmıştır. Ege Üniversitesi Soma 301 Projesi kapsamında bir komisyon kurulmuş, yerinde incelemeler yapılmış ve çalışmalar başlamıştır. Bu proje, tüm üniversitemizin görüş ve önerilerine açıktır. Türkiye tarihinin en büyük maden kazası mağdurlarına vereceğiniz her türlü destek için teşekkür ederim” diye konuştu. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.