TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ERDOĞAN, Muğla’dan konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında Muğla’da halka hitap etti

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ERDOĞAN, Muğla’dan konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan 5 Temmuz’da Samsun’dan yola çıktıklarını belirterek, “Bugün 27’nci mitingimizi yapıyoruz. İlçeler ile birlikte 35’i bulduk. Allah’a hamdolsun, hepsinde büyük coşku ile karşılandık. 10 Ağustos’un heyecanı artık tüm Türkiye’yi sardı. İnşallah 10 Ağustos’ta yeni Türkiye’nin kapılarını ardına kadar aralıyoruz. Demokrasi mücadelesini bir üst aşamaya taşıyoruz. Toplumsal barışı ve dayanışmayı daha da güçlendiriyoruz. Yeni reklam filmini izlediniz mi? Millet artık devleti ile daha bir muhabbet ile kucaklaşıyor. O yıldızı ve forsu ehline teslim ediyor” dedi.

DOĞAN GRUBUNA ELEŞTİRİ

“İstiyorlar ki Cumhurbaşkanı CHP ve MHP gibi Pensilvanya’nın dizine otursun” diyen Erdoğan, “Doğan grubunun yayın organında manşette ne vardı. ‘İsrail saldırı altında’ Doğan grubunun yayın organı Radikal gazetesi ‘İsrail saldırı altında’ diyor. 2 bine yakın Gazzeli, Filistinli öldürülüyor. Utanmadan sıkılmadan İsrail saldırı altında diyor. Kardeşlerim bu Doğan grubunun nereye hizmet ettiğini öğrenin. Doğan grubu Tayyip Erdoğan ile iyi geçinemez. Çünkü Tayyip Erdoğan bunları açık açık ifşa ediyor. İstiyorlar ki eski Türkiye’yi muhafaza etsin. Şunu bilsinler ki Erdoğan sizin idare edeceğiniz bir siyasetçi değildir. Bu başlığı atanlara bizden saygı olmaz. Şimdi malzeme çürük. Tezgaha öyle birisini sürdüler ki her konuşması facia. Babası neymiş babası Mehmet Akif’in arkadaşı imiş. Ey Ekmel! Bu okuduğun sıradan bir şiir değil. Bu İstiklal Marşı, İstiklal Marşı. Kendine gel. Biz bunu söyleyince utanmadan sıkılmadan inkar ediyor. Biz çarkçı Kemal’i biliyorduk ama birde Çarkçı Ekmel çıktı. Görüntüler ortada. Dün diyor ki; halk şiirle uğraşmak istemiyor. Ey Ekmel, biz 12 yıldır bunu ispat eden bir iktidar ve ben de başbakanım. Bu arada MHP, DSP ile beraber CHP’nin yavrusu. Söylediğim zaman kızıyorlar. Ne oldu şimdi hepsi bir araya geldi. DSP’liler ‘Yavru o’ diyor. Al birini vur ötekine. Şimdi bir araya geldiler” dedi.

“GÜÇLÜYÜZ BİZ”

İktidara geldiklerinde IMF’yi 23,5 milyar dolar borç ile devraldıklarını belirten Erdoğan, “Geçen 14 Mayıs’ta biz bunu sıfırladık. Şimdi bizden 5 milyar dolar borç istediler. Merkez Bankası’nı bize 27,7 milyar dolar ile bıraktılar. Şimdi 133,5 milyar dolar döviz rezervi var. Güçlüyüz biz. Milliyetçilik nedir? Kafatası milliyetçiliği mi? Yoksa millete ve vatana hizmet etmek mi? Ziraat ve Halk Bankasını çökerttiler. Vakıfbank’ı çökerttiler. Biz bu bankaları ihya ettik. Şu anda bu bankalarımız bizim dünyada yüz akımız. Utanmadan sıkılmadan dönemlerindeki bu yolsuzlukları görmemezlikten gelebiliyorlar” şeklinde konuştu.

İTTİFAK 30 MATTA İFLAS ETTİ

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Pensilvanya’nın adayı olmakla suçlayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Sayın Ekmel, Pensilvanya’da bir hocanız var. Beddua üstüne beddua ediyor, sana da methiyeler düzüyor. Ağzına aldığı ifadeler bir hocaya yakışır mı? Pensilvanya’daki zat, 30 Mart’ta dengesini tamamen yitirmiş artık hezeyan içine batmış. Allah ıslah etsin. Allah akıl fikir versin. CHP Genel Başkanı da aynı şekilde, edep kalmadı. Fren tutmuyor. MHP Genel Başkanı desen küfürden başka bir şey söylemiyor. Bu ittifak 30 Mart’ta iflas etti. 10 Ağustos’ta seçim kaybetmekle kalmayacaklar, koltuklarını da kaybedecekler. Bahçeli bizim karşımızda 8 seçim kaybetti. Şimdi 9’uncusunu kaybedecek. CHP Genel Başkanı dördüncüsünü kaybedecek. İrili ufaklı medyayı arkalarına alıyorlar yine olmuyor. Eşit şartlarda yarışmıyoruz diyorlar. Ya biz tek partiyiz. 11 parti bizi destekliyor diyordunuz ne oldu. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Bunların durumu bu. CHP devlet yardımı alıyor mu, alıyor. MHP’de alıyor. Gazeteleriniz, TV’leriniz var. Bunların hepsi ipe un sermektir. Tilki yetişemediği üzüme goruk der. Bunlar da goruk diyor. Bahçeli sen çırak bile olamayacaksın bu gidişle. Biz 16 aylık parti iken iktidar olduk. Devletin yardımları ile mi? Millet sahip çıktı, millet bizi kucakladı. Bugüne kadar ne CHP, ne de MHP millet ile kucaklaşabildi. Bizim farkımız var. İşlerine geldi mi utanmadan sıkılmadan Başbakan çok gergin, Başbakan çok sert diyorlar. Başbakan yumuşak başlı ama uysal koyun değil.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gittiği yabancı ülkelerde Türkiye’yi yabancı basına şikayet ettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Hatta İsrail’de gazetecilerin özgür olduğunu iddia ediyor. Gazze’deki İsrail operasyonunda İsrail 10 gazeteci katletti. Bu Kılıçdaroğlu’ndan ses var mı, kınadı mı, yok. Duyamazsınız çünkü kendi ülkesini yurt dışında karalar. Ama bebek, çocuk, gazeteci katili İsrail’i kınayamaz. İnanın bu adam 10 yıllar bu işin içinde kalsa, çıraklıktan terfi etmez. Kılıçdaroğlu Kürecik’teki Radar üssünü kaldır da göreyim diyor. Kürecik’teki radar üssü Türkiye’nin emniyeti için NATO tarafından kuruldu. Bunun İsrail ile alakası yok. Sen kimi aldatıyorsun. Derdi iftira at iz kalsın. Buradan sana ekmek yok Kılıçdaroğlu. Bizi böyle bir tartışmanın içine çekerek Musul’daki vatandaşlarımız ile alay ediyor. Bunların diplomasi anlayışı, sırtlarında yumurta küfesi, akıl da yok izah da yok. Bahçeli de Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atıyor. O konuştukça Türkmen kardeşlerimizin hayatını tehlikeye atarken, yaptığı açıklamaların nereye gideceğini hesap edecek kapasitesi yok. Kayıtlar ile montajlar ile esir aldı. Polisler gözaltına alınıyor. CHP ve MHP bunu eleştiriyor. Ama biz CHP ve MHP’yi de o şantajdan kurtaracağız. Milletimizden yetki aldık ve paralel yapının inlerine gireceğiz dedik ve inlerine giriliyor mu? Daha işin başındayız. Cumhurbaşkanı olursam şunu bilmenizi istiyorum. Paralel yapı ile sonuna kadar devam edilecektir.”

"MUĞLA’YA 12 YILDA 8,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’yı "Zeybeklerin şehri, yiğitlerin şehir ve kahramanların şehri" diye tarif ederek, bu sevgiyle Ulaştırma, Haberleşme, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Çevre, TOKİ, Tarım ve Hayvancılık, Spor, Turizm, Vakıflar, Teknoloji, Köydes, Spor, Üniversite ve birçok alanda 8,5 milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Erdoğan, 79 yılda Muğla’ya 90 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirtirken, 12 yılda 308 kilometre yol yaptıklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Karayollarında devrim yaptık. Aynı şekilde havayollarını halkın yolu yaptık. Eskiden hava yolunu büyük ölçüde varlıklı kesim kullanıyordu. Bizden önce havayolu seçkinlerin yolu idi. Bodrum-Milas 5 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. Bu yatırımlar devletin kasasından beş kuruş para çıkmadan yap-işlet anlayışı ile yapıldı. Para olmadan bu işi yapmak mesele. Ören ve Datça yat limanları yapımı sürüyor. Menteşe’ye 500 yataklı hastane, Milas, Bodrum ve Yatağan’da yeni devlet hastaneleri kazandırıyoruz. Muğla’ya 700 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin 6’ncı büyük barajını biz tamamladık. Akgedik. Bayır Muğla’ya kazandırdığımız diğer sulama yatırımları. Şimdi Ekmel’e sorun. Ekmel, Kılıçdaroğlu, Bahçeli senin var mı bir eserin. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Ne diyor. Cumhurbaşkanlığı makamı yol yapma makamı değil diyor. Bodrum’un su sorununu biz çözdük. Bunu belediyenin çözmesi gerekiyordu. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi su sorunu çözmek zorundadır. 12 yılda turizmde rekorlar yaşadık. Gezi olaylarına rağmen 2013 yılında 37 milyon turist ziyaret etti. Bu yıl 40 milyonu aşacağız inşallah. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. Dünyada Türkiye 6’ncı sırada. Hedefimiz ikincilik. Muğla geçtiğimiz yıl 3 milyondan fazla turist ağırladı. Cumhurbaşkanı seçilmem durumunda Muğla’daki tüm projeleri takip edeceğim. Biz sizin hizmetkarınızız. Sizin efendiniz değiliz.” (İHA/MUĞLA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.