TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 yıldır babalarını arıyorlar 

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15 yıl önce ortadan kaybolan ve en son Şanlıurfa’da görüldüğü iddia edilen Mehmet Yasak’tan haber alınamıyor

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
15 yıldır babalarını arıyorlar 

Yıllar önce ağabeyiyle birlikte Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine giderek buraya yerleşen Mehmet Yasak, 2000 yılının Temmuz ayında evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. En son Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde görüldüğü iddia edilen Mehmet Yasak’ın ailesi Cumhurbaşkanından ve Başbakandan yardım bekliyorlar.

6 çocuk babasıyken evinden ayrılan Mehmet Yasak'ın şuan 6 torunu bulunuyor. Yatalak annesi Koçeri Yasak, Kürtçe ağıt yakarak oğlunu dünya gözüyle son bir kez daha görmek istiyor. Yaşadıkları olayı anlatan Mehmet Yasak’ın ağabeyi ve ablası, “Kardeşimiz Mehmet’le beraber yıllar önce Mardin’den Manisa’nın Turgutlu ilçesine göç ettik. Mehmet, Mardin’den göç etmeden önce esnaflık yapıyordu. Kaybolduktan sonra durumu Turgutlu Emniyeti’ne bildirdik. Gittiği gün kalabalığı kapıda gören bir komşumuz ne olduğunu öğrenmek için yanımıza geldi. Durumu öğrenen komşumuz, Mehmet’i İzmir’de gördüğünü söyledi. Kendisine ne yaptığını, eve gelip gelmeyeceğini sorduğunda, eve dönmeyeceğini söylemiş. Biz de bunun üzerine aramalarımızı İzmir’de yoğunlaştırdık. Şimdi de en son aldığımız duyuma göre yaklaşık 1 ay önce Kızıltepe’den Viranşehir’e giden bir minibüste gören olmuş. Diyarbakır’dan, Kızıltepe üzerinden Viranşehir’e geldiği söyleniyor. Viranşehir’de mi, köylerinde mi bilmiyoruz” dediler.

“DÜNYA GÖZÜYLE SON KEZ OĞLUMU GÖREYİM”

Mehmet Yasak'ın annesi Koçeri Yasak ise oğlunu görmek istiyor. Yatalak kadın Türkçe bilmediği için anlattıklarını kızları çeviriyor. Kürtçe ağıtlar yakan anne, “Oğlumu dünya gözüyle bir kez daha görmek istiyorum, onun için her gün dua ediyorum. Allah rızası için bize yardım edin” dedi. Mehmet Yasak'ın eşi Remziye Yasak ise, “15 yıldır babamız evde yok, paramızda yok ve çocuklarımı okutamadım. Onu bulsunlar” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

“YANIMDA BABA DEDİKLERİNDEN KAHROLUYORUM”

Mehmet Yasak'ın 6 çocuğundan biri olan Yasemin Yasak, “Babam gittiğinde ben 12 yaşındaydım ve o işteydim, eve geldiğimde babam yoktu. Onu çok özlüyorum, birisi baba dediğinden içim acıyor, kahroluyorum. Onu görenler, haber alanlar bize haber versin, Allah rızası için duyanlar, bilenler bize ulaşsın" dedi. Diğer bir kızı Meral Başboğa ise "Babamızın bulunması için herkesten destek istiyoruz, babam gittiğinde çocuktum, şimdi çocuklarım var. Babam giderken kimliğini bile yanına almamış, belki de başka birinin kimliğiyle yaşıyor” ifadelerini kullandı.

OĞLU YÜREKLERİ DAĞLADI

Babası evden ayrıldığında 2 aylık olan Ali Yasak ise yıllardır baba hasreti çektiğini belirterek, babasının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Babasına hıçkıra hıçkıra ağlayarak seslenen Ali Yasak, “Ben hiç baba sevgisi görmedim, Ne olur geri dön babacığım. Seni çok seviyoruz ve çok özlüyoruz” diyerek kayıp babasının bulunmasını istedi. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.