TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'den Ethem Sancak'a suç duyurusu

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın,  kullandığı “Kayserililer para yoksa gitmezler veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” sözlerine suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP'den Ethem Sancak'a suç duyurusu

Konya'da seçim çalışmalarını yürüten MHP milletvekili ve adayı Mustafa Kalaycı, Ethem Sancak'ın, Konyalılara yönelik yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Kalaycı, şunları söyledi: “Ethem Sancak sayın Cumhurbaşkanı'na çok yakın olan biri ve Ak Parti döneminde yıldızı parlayan, özellikle medya alanındaki satın almalarıyla gündeme gelen bir işadamı. Rize’nin Güneysu İlçesi’nde Başkanlık Sistemiyle ilgili yaptığı konuşmada 'Karadenizliler inandıkları yolda dosdoğru gider’ diyerek bunun üzerinden Kayserililere ve Konyalılara hakaret eden sözlerini şiddetle kınıyordum. Bir defa çok çirkin ifadelerdir. Bu semaya, Hz. Mevlana’ya, Konya’ya, Konyalılara hakarettir. Bununla ilgili yasal işlemleri başlatıyoruz. Bugün MHP İl Başkanlığı olarak adliyeye suç duyurusunda da bulunduk. Bu çok çirkin sözlerdir.”

“YARGI ÖNÜNDE BUNUN BEDENİLİNİ ÖDEYECEK”

Ethem Sancak'ın, bahsettikleri illerin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi olduğunu dikkat çeken Kalaycı, “Ethem Sancak'ın, diline doladığı ve çirkin sözlerle itham ettiği illerimiz, Abdullah Gül beyin memleketi Kayseri ve Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya. Kendi aralarındaki kavgayı çekişmeyi Konyalılara ve Kayserilere hakaret boyutunda sözler söyleyerek yapması çok çirkin olmuştur. Kendi ardalarında ne mesele varsa, birbirleriyle ne hesapları varsa, kendi aralarında yapsınlar. Konyalılara dil uzatmasınlar. Bunun bedelini ödeyecek. Bu çirkefliği yapan, bu alçaklığı yapan, bu hakareti söyleyen yargı önünde bunun bedelini ödeyecek” dedi.

''BAŞBAKANIMIZDAN TEPKİ VERMESİNİ BEKLERDİM''

Ethem Sancak'ın bu sözlerine Başbakan Davutoğlu'ndan tepki vermesini beklediğini ifade eden Kalaycı, “Sayın Başbakandan buna bir cevap vermesini beklerdim. Yine Konyamızın sivil toplum kuruluşlarından buna yoğun bir tepki vermesini beklerdim. Başka durumlarda en ufak bir konuda Ak Parti'ye adeta dalkavukluk yapar gibi karşı tarafa saldırıya geçenler böylesi bir durumda Konyamıza, Hz. Mevlana’ya hakaret, sema ayinine hakarete varan bu sözleri nasıl sinelerine çekiyorlar anlamak da mümkün değil” dedi. (DHA/KONYA) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.