TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Edepsizlik, alçaklık, adilik

Esnaf ve sanatkardan çözüm sürecine destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'daki bir gazetenin yer verdiği bir haberi örnek göstererek sert konuştu. Erdoğan, “Bu alçaklıktır, hainliktir, adiliktir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 09:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan: Edepsizlik, alçaklık, adilik

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun 19. Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin önemine değindi ve esnaf ve sanatkarlardan sürece destek vermelerini istedi. Erdoğan, TESK’in 10 milyonluk bir kitleyi temsil ettiğini ifade ederek, “Sizler toplumdaki dayanışmanın anahtarını elinizde tutuyorsunuz. Bundan dolayı sizlerden bu süreçte destek istiyoruz" dedi.

“ALÇAKLIKTIR"

Uluslar arası arenada Türkiye’nin teröre destek veren bir ülke olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, duruma sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Dün Amerika’da bir basın kuruluşu benim ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hacı Bayram Veli Camii’nin çıkışında görüntülenmiş fotoğrafımızı koyarak bizi terör örgütlerine destek vermekle suçluyor. En hafif tabiri ile bu alçaklıktır, hainliktir, adiliktir. Yok Türkiye petrol alıyor, yok Türkiye’de tedavi görüyorlarmış. Böyle bir şey asla mümkün değil" diye konuştu. “İnsan canına kasteden bir yaklaşım bizim nazarımızda kabul görmez" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’in alıkoyduğu 49 Türk vatandaşının hayatının kendileri için her şeyden önemli olduğunu, bu yüzden dikkatli adım attıklarını söyledi.

"ESNAF İÇİN HER GÜN YENİ BİR GÜNDÜR"

10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Erdoğan, şunları dedi: “Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanı milletin doğrudan oylarıyla seçildi. 28 Ağustos'ta TBMM'de yemin ederek göreve başladık. Açıkçası hem 12. Cumhurbaşkanı olarak hem de halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak bugün ilk kez bu tarzda bir buluşmaya katılıyor ve ilk kez TESK Genel Kurulu vesilesiyle kürsüden katılımcılara hitap ediyorum. Yarın da TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılarak, orada da yine katılımcılara Türkiye ekonomisini istişare etmesini, bunun fırsatını bulacağız. Tabii bu tarzda ilk buluşmayı TESK'in genel kurulu vesilesiyle yapıyor olmanın, ilk kitlesel buluşmayı esnaf ve sanatkarımızla yapıyor olmanın da bende ayrı bir manası ve ayrı bir heyecanı var. Şunu çok iyi biliyorum. Esnaf için her gün yeni bir gündür. Esnaf her yeni güne yeni bir heyecanla ve yeni umutla uyanır, dükkanını besmele ile dua ile açar, akşam da kanaat içinde kazandığına hamd ederek dükkanını kapatır. Akşam esnaf için muhasebe günüdür. Ancak biliyorum ki bizim esnafımız akşam olduğunda sadece alacak verecek hesabı yapmaz. O gün ülke için, millet için, çalışanları, yoksullar için ne yaptığını, onun muhasebesini yapar. Bu bizim geleneğimizde gerçekten çok önemli bir yere haiz. TESK'in 19. Genel Kurulu'nda ahilik kültürünü bir kez daha teneffüs ederken, şahsen de yeni bir başlangıcı yapıyor olmanın, 'Bismillah' demenin heyecanını yaşıyorum."

UNUTULANLARIN HATIRLANDIĞI YENİ TÜRKİYE

10 Ağustos seçimlerine girerken yoğun bir şekilde ‘Yeni Türkiye" vurgusu yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Türkiye'de artık yeni bir dönemin başlayacağını ifade etmiştik. Burada şunun altını çizmek isterim. Yeni Türkiye aslında önemli bir boyutuyla unutulanların tekrar hatırlandığı Türkiye'dir. Yeni Türkiye bizi biz yapan değerlerin, bizi biz yapan medeniyet unsurlarının yeniden ihya edildiği Türkiye'dir. Yüzümüzü Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023'e döndük. Ancak bize gelecek istikametini çizecek köklerine, yani hayat damarlarımıza daha sıkı bir şekilde bağlanmaya başladık. Yeni Türkiye bir yandan geleceğe yürüyüştür. Ama aynı zamanda ahilik kültürünün, dayanışmanın, birliğin, dinamizmin yeniden yakalanmasıdır. Son 200 yıl içerisinde bize unutturulan ne varsa, bizim ruhumuzdan, millet olarak özümüzden bir parçayı kopardı ve aldı. Köklerimizle kopan her bağ bizi tarihimizden, ecdadımızdan uzaklaştırdı. Onlarla olan irtibatımızı örseledi. Yeni Türkiye derken esasında bir yönüyle tarihimizin, medeniyetimizin köklerine yüzümüzü dönüyor, unutturulanları yeniden hatırlamaya başlıyoruz" şeklinde konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELESİNDE YALNIZ BIRAKILDI"

“Dünyada teröre en çok büyük bedeli ödemiş ülkelerden biriyiz" diye konuşan Erdoğan, “Türkiye 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadelesinde maalesef her zaman yalnız bırakıldı. İşlenen cinayetler bazı ülkeler tarafından görmezden gelindi, toplu katliamlara, bebeklerin dahi katledilmesine, camide insanların kurşuna dizilmesine, çocukların eline silah verilmesine, kadınların istismar edilmesine belli ülkeler sessiz ve seyirci kaldılar. Hatta bazı ülkeler sadece seyirci kalmakla, müsamaha göstermekle kalmadılar, Türkiye'ye yönelik teröre destek verdiler. Ne zaman ki terör, bu ülkeleri hedef almaya başladı işte o zaman meselenin ciddiyetini anlamaya başladılar. Bu bölgede faaliyet gösteren, gücünün önemli bir kısmını Batı'daki faaliyetlerinden temin eden kanlı terör örgütlerinin gün gelip silahı bu ülkelere doğrultacağını çok geç de olsa gördüler. Biz terörün sınırlarının, ilkelerinin olmadığını, terörün hedef ayrımı yapmayacağını söylediğimizde bize hak veriyor ama gizliden gizliye o terör örgütlerine göz yummaya devam ediyorlardı. Şu anda haklılığımızı görmüş durumdalar. Acaba bizimle beraber bu mücadelede ne kadar yer alacaklar bunu görmemiz lazım. Aynı şekilde Irak, Suriye ve Filistin'de bugüne kadar yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar, ortaya çıkan sonuca bakıp bizim haklılığımızı şimdi teslim ediyorlar. Ukrayna aynı şekilde. Türkiye bu bölgeyi tanıyan, bilen, bu bölgenin dinamiklerini çok iyi anlayan bir ülkedir" ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.