TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanat gönül işidir

Aphrodisias Sanat Merkezi’nde düzenlenen resim sergisinde konuşan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, birlik olarak düzenledikleri karma serginin farklı renkleri ve kültürleri bir araya getirmesinden mutluluk duyduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sanat gönül işidir

NİLGÜN TAZE

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, “Azerbaycan sanatçıları düzenledikleri resim sergileriyle duygu ve düşüncelerini anlatmaya çalışıyorlar. Uluslararası platformda sanata dönük bir işbirliği olarak değerlendirdiğim bu serginin bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Sergimize katılarak bizi yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BARIŞI SANATLA SÜRDÜREBİLİRİZ

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) Azerbaycan Temsilcisi Resim Komitesi Başkanı Nevai Metin Memmedoğlu sanata gönül verenlerle işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını ve Azerbaycan temsilciliği olarak bugüne kadar birçok etkinlik yaptıklarını belirtti. Azerbaycanlı sanatçılar olarak gurup halinde belirli aralıklarla Türkiye’de etkinlikler düzenlediklerini ve amaçlarının kendilerini tanıtmak olduğunu söyleyen Memmedoğlu, “Bu kez 7 kişilik bir gurupla oldukça kalabalık bir şekilde geldik. 7 sanatçımız, ben dahil, İlgar Akbarov, Alesker Kazımov, Naile Ahmedova, Gönül İsmayılova, Gündüz Hunlar, Samir Abasov bu sergide resimlerimizi sergilemekten büyük onur duyuyoruz. Birlik olarak Bakü’de yaptığımız etkinliklerde oldu. Kendi resim stüdyolarımızı kurduk. Sadece ressamlar yok aramızda farklı sanat dallarından üyelerimiz de var. Birliğimizin amacı barışı sanat yoluyla sürdürmek. Türkiye’de yılda 7-8 kez gurup olarak düzenlediğimiz etkinliklerimiz var. 50 ye yakın üyemiz var ve buda bence az bir rakam değil” dedi.

İNSANLARI KAYNAŞTIRAN BİR DAL

9 Eylül Üniversitesi dekanlığından emekli ressam Prof.Dr. Cuma Ocaklı ise aynı kültürel değerlerin paylaşıldığı Azerbaycan’la bir gönül birliği içinde olunduğunu söyleyerek, “Bu beraberlik iz olarak bir resme, heykele, filme, fotoğrafa dönüşür. Bir insanın dünyaya bakış formatı diyebiliriz buna. Bunların hepsini biçim olarak sanatta buluruz. Bence kültürel alışveriş insanların biraradalığını sağlayabilme adına çok çok önemli. Sanat adına düzenlenen etkinlikler yılsonu cicilerine dönüştürülüyor. Halbuki çok boyutlu ve derin çalışmalar yapılmalı. Mesela Azerbaycan dendiği zaman benim aklıma müzikalitesi, Sovyetler zamanında etkilendikleri son kültürleri gelir. Türkülerimizi iyi biliyorlardır ancak resmimizi ne kadar iyi biliyorlar onu bilemiyorum. İnsanın orak dilidir sanat. Bu değerleri iyi ve doğru paylaşmak lazım” açıklamasını yaptı.

AÇILIŞTAN SONRA KİMSE YOK

Aphrodisias Sanat Merkezi İşletmecisi Prof.Dr. Ali Küpelioğlu 4 yıldır sanat etkinliklerinin sergilenmesi için çalıştıklarını ve 3 haftada bir dönüşümlü olarak sergi düzenlediklerini belirterek, “Resmin yanında seramik, heykel, kukla, bez bebek, Sümerbank takvimleri gibi sergiler de yapıyoruz ancak ağırlık elbette resimde oluyor. Amatörce bu işi yapıyorum ve tek amacım sanatı yüceltmek. İyi sanatçıların eserlerini getirtmeye çalışırken aynı zamanda yeni sanatçıların önünü de açıyoruz. En çok sıkıldığım nokta ise açılışa ilk gün bir çok insanın gelmesine rağmen diğer günlerde sergi boyunca kimsenin gelmeyişi. Buda ülkemizde sanata verilen değerin ne derecede az olduğunu gösterir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.