TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli’nin raporu iyi çıkmadı

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Kaner, Çiğli Belediyesi’nin kendi meclis üyelerinden oluşturduğu denetim kurulunun, belediyenin 2014 yılı harcamalarına ilişkin raporu eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2015 06:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli’nin raporu iyi çıkmadı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Çiğli Belediyesi’nin kendi meclis üyelerinden oluşturduğu denetim kurulunun, belediyenin 2014 yılı harcamalarına ilişkin raporunu hazırlandı. Raporda Çiğli Belediyesi’nin doğrudan temin yolu ile aldığı çeşitli sarf malzemelerinin alımı üzerinden kar sağlandığına ilişkin bilgiler ortaya çıktığı belirtildi. Bunun üzerine AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Özgür Kaner, düzenlenen rapor ile ilgili tepkilerini dile getirdi AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nda meclis üyeleri ile birlikte basına açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Özgür Kaner, bir yıllık faaliyet raporunu değerlendirdi. Çiğli Belediyesi’nde bir yıllık süreçte Çiğli için hiçbir şey yapılmadığını iddia eden Kaner,  “Öncellikle 30 Mart 2014 ‘ten bu yana 1 yıl süre geçti. Bu yıl Çiğli için kaybedilen bir yıldır. Belediyenin 1 yılda yapmadıklarından görüyoruz ki 4 yıl boyunca da hiçbir şey yapılmayacaktır. Çiğli Belediyesi birçok proje için temel attı, ama bunların hiçbiri sonuçlanmadı. Bir park yapacaklarını söylüyorlar, ama şimdiye kadar parkın sadece adı değişti. Çiğli’de sadece Büyükşehir’in yaptığı kapalı spor salonu var. Onun dışında hiçbir şey yapılmadı” dedi.

“İŞÇİLERİN PARALARI VİYANA’DA YENİYOR”

Kaner,  heyet ile Viyana’ya giden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı eleştirerek, “Son dönemlerde basın Çiğli Belediyesi’ni eylemlerde haber yaptı. Hasan Arslan yaptığı çalışmalarda işçilerin maaşından 100 lira, 200 lira kesti. Bu kesintileri Çiğli’ye hizmet için kesildiğini söyledi. İşçilerin paralarının şu anda Viyana’da nasıl yendiğini görüyoruz. Biz AK Parti olarak biz esnafın parasının yurtdışında çarçur edilmesine razı değiliz. Başkan ‘çöp tesisini incelemek için gittiğini’ söylüyor şu an Harmandalı çöp tesisi problemi var. Büyükşehir Belediye Başkanı incelemeye Viyana’ya gitmiyor, Hasan Arslan gidiyor. Buradan sesleniyoruz, oradaki tesisi yapma gücü varsa gelsin yapsın” diye konuştu.

“BU SEFER KOLTUK DEĞİL BELEDİYE KOMPLE GİDER”

Kaner, yapılan çalışmalarda doğrudan temin yolu ile yüzde 30’a yakın usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, “Çiğli Belediyesi komple alttan götürmüş, sarf maliyetleri üzerinden kamu usulsüzlükler ve yolsuzluklar yapılmıştır.  Çiğli’nin paraları kötü niyette yenmiştir. Çiğli’de bir yolsuzluk havuzu oluşmuştur. Bu sefer koltuk değil belediye komple gider. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Belediye başkanının gereğini yapmasını istiyoruz. Aksi takdirde biz gereken yasal işlemlere başvuracağız” dedi.

“BÜTÇENİN YERE BASMADIĞINI SÖYLEMİŞTİK”

AK Partili Meclis Üyesi Mesut Demirkaya da denetleme kurulundaki çalışmaları anlattı. Demirkaya, belediye başkanından gereğini yapmalarını istediklerini iddia ederek, “Biz geçen yıl nisan ayında ilk meclis bütçemizi onayladık. Biz başkana ‘siz Çiğli için bir şeyler yapın, biz elimizden geleni yapacağız’ dedik. 142 milyon gelir gider bütçesi vardı. Bu bütçenin ayaklarının yere basmadığını söylemiştik. Şimdiye kadar gelinen süreçte yüzde 40’a yakın sapma olduğunu gördük. Görüyoruz ki Çiğli Belediyesi’nin bütçesi tamamı ile gidere yönelik bütçe oluşturulmuştur. Sayın başkan bunun aksini iddia ediyorsa bize bunu anlatsın. Biz bir partiliyiz ama biz her şeyden önce Çiğli Belediye Meclis Üyesi olarak görevdeyiz” diye konuştu.

“BİR KALEMDE 80 BİN LİRA ÇARÇUR EDİLDİ”

Demirkaya, yapılan harcamalarda önceliğin belirlenmediğini söyleyerek, “Harmandalı’nda bir çocuk eğitim yuvasının ücretinin 100 lira eksik diye belediyede tartışma yaşadık. Harmandalı’nda kreşin 100 lira eksik olması için mücadele ettik. Toplamda 50 bin liralık kayıp olacaktı. Bir deve güreşi maliyeti 75 – 80 bin lira  tabi ki o da yapılsın, ama bir kalemde 80 bin lirayı çarçur ediyorsunuz” dedi.

“DIŞARIDA TANESİ 5 KURUŞ OLAN SOMUN 65 KURUŞA ALINMIŞ”

Demirkaya, belediye bünyesinde alınan çeşitli ebatlarda cıvataların fiyatlarını araştırdığını belirterek, “Belediye bünyesine binlerce cıvata alınmış. Buradaki somonların fiyatını ben gittim dışarıda sordum. Dışarıda tanesi 5 kuruş olan somunlar belediyeye 65 kuruşa alınmış. Cıvata sektörü ilginçtir bilenler bilir çok ciddi oranda ıskonto vardır. Yine farklı alınan modeli araştırdım. Belediye tarafından 2 liraya alınmış. Ben sordum 1 lira 40 kuruş artı ıskontosu var” iddiasında bulundu.

“YA ANKARA’DA BİR TUHAFLIK VAR YA DA NEVŞEHİR’DE”

Demirkaya, rapordan çarpıcı bilgiler vermeye devam ederek, “Buradan Ankara’ya Anıtkabir ziyareti için otobüs tutulmuş. 4 bin liralık bir masraf çıkarılmış. Ankara buradan yaklaşık 600 kilometre uzaklıkta 4 bin liralık masraf çıkıyor. Belediye aynı şekilde Nevşehir Hacı Bektaş’a da otobüs tutmuş. Nevşehir buradan yaklaşık 700 kilometre. Oraya ise masraf olarak 2 bin 200 lira belirlenmiş. Ya Ankara’da bir tuhaflık var ya Nevşehir’de” dedi. Demirkaya, yine raporda alınan bir  cam fiyatının piyasada 30 lira tutarındayken 90 liraya alındığını söyledi. Demirkaya, ayrıca bunun gibi o kadar çok var ki biz saymaktan yorulduk diye de görüş belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.