TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti sessizliğini bozdu

25. Dönem Milletvekili Seçimi’nin ardından sessizliğini koruyan AK Parti’nin İzmir patronları sessizliklerini bozdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sonucu dikkate alacaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti sessizliğini bozdu

25. Dönem Milletvekili Seçimi’nin resmi olmayan sonuçlarına göre İzmir’den 8 milletvekili çıkarabilecek olan AK Parti, büyük bir yara aldı. 2011 genel seçiminde İzmir’den 11 milletvekili çıkaran AK Parti, 3 milletvekilini kaybetti. 7 Haziran’dan bu yana açıklamada bulunmayan AK Parti’nin İzmir patronları ise sessizliklerini bozdu. AK Parti’den İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’e verdikleri sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Eroğlu, “İzmirli vatandaşlarımız müsterih olsun İzmir’in bir neferi olarak şehrimiz için gereken ne varsa yapmak için büyük bir gayret içinde olacağız” diye konuştu.

“Verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2015 milletvekili seçimlerine İzmir’in yaklaşık yüzde 87’lik bir katılım gösterdiğini ifade ederek, “İzmir’e bu katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’e verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bu seçimlerde de milletin tekrar AK Parti’yi birinci parti yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bir Türkiye mozaiği olan İzmir’imizde huzur ve sükûnet içinde bir seçim gerçekleştirilmiştir. Seçim çalışmalarımızın başladığı ilk günden itibaren bizi yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza, programlarımızı takip eden basın mensuplarımıza, huzur ve güvenliği sağlayan emniyet görevlilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim günü sandıklarda vazife yapan vatandaşlarımıza ve teşkilatımızın değerli üyelerine ve siyasi parti temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Ülke genelinde halkın teveccühü ile tekrar birinci parti olduklarının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, “Seçim neticelerinin vatanımıza, milletimize ve tabi ki İzmir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GAYRET İÇİNDE OLACAĞIZ”

Seçim çalışmaları boyunca İzmir için bazı projeleri açıkladıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Verdiğimiz bu sözlerin takipçisi olacağım. İzmirli vatandaşlarımız müsterih olsun İzmir’in bir neferi olarak şehrimiz için gereken ne varsa yapmak için büyük bir gayret içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Seçim neticelerini İzmirliler ile birlikte takip etmek istediğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sandıklar açıldıktan sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve seçim akşamı annesinin Ankara’da yoğun bakımda tedavisinin devam etmesi sebebiyle ayrılmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi. 

Delican sessizliğini bozdu

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yazılı olarak yaptığı açıklamada Delican, şu ifadeler yer verdi: “Genel seçimin ardından ortaya çıkan sonuçlar milletimizin iradesinin sandığa yansımasıdır. Halkımızın tercihi karşılığında gereken hassasiyeti göstererek sonuçları dikkate alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sandıktan çıkan iradeye saygılıyız. Yoğun seçim dönemi temposu içinde çalışmaları aksatmayan, partiyi kendi evi gibi gören ve zamanının her anını partisi için harcayan, dava bilinci ile özveri içerisinde hareket eden kardeşlerime de gösterdikleri azim ve kararlılık nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın her kademesinde makam, mevki gözetmeden çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçları ve sandıktan çıkan oyları değerlendirirken kontrolsüzce ve partiye zarar verebilecek açıklamaların da lafı güzaftan ibaret olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu süreçte teşkilatımızın moral ve motivasyonuna etki etmeye çalışacaklara izin vermeyeceğimizi ifade ederken gerçek teşkilatçılığın ve partililiğin mensubu olduğu aileye sahip çıkmaktan geçtiğini de belirtmek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da açıklamasında altını çizdiği gibi teşkilatlarımızın her bir ferdi yeni bir yol aşkıyla bu kutlu yürüyüşe devam edecektir. Bütün teşkilatlarımız barış ve huzur içinde çalışmalarını sürdürecektir.  Partimiz, yoluna aynı kararlılıkla devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

13. sayfada

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.