TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu, AK Partili Başkanlara Seslendi

Gültepe’de temeli atılan Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘Büyükşehir bize hizmet vermiyor’ diyen AK Partili ilçe belediye başkanlarına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu, AK Partili Başkanlara Seslendi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gültepe’de yaklaşık 2 milyon liraya hayata geçireceği Kültür Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile basın toplantısı yapan AK Partili ilçe belediye başkanlarına sert tepki gösteren Aziz Kocaoğlu, “İçlerinde iyi niyetliler de var, bu işi bir menfaat ilişkisine, siyasi şova çevirmek isteyen, başkanlığa yakışmayacak platforma çekmek isteyen belediye başkanlarımız da var. Bütün ilçelerin belediye başkanları tarafsız, adil olmak zorundadır. Oradan burada ağabey getirmeye kalkmamalıdır. Şikayet etme, para yok deme, yardım göremiyorum deme hakkı yoktur. Elindeki imkanları, kaynakları doğru kullanarak hizmet etmek zorundadır. Aynı önündeki örnek Büyükşehir belediye Başkanının yaptığı gibi” diye konuştu.

“HODRİ MEYDAN”

Kocaoğlu, Belediye Başkanları’nın gizli bir amacı olduğunu savunarak, “6360 sayılı yasa ile, Valilik uygun görürse herhangi bir belediyenin istediği bir projeyi ihaleye çıkıp yaptırıp, parasını Büyükşehir’in kaynaklarından kestirme yetkisi verildi. Valilik Konak’ta, Büyükşehir de Konak’ta. Buyurun müracaat edin, yukarıdan talimat gelsin. Vali projelerinizi ihaleye çıkartsın. Görün o zaman İzmir ve İzmirli size nasıl bir tavır alacak, hodri meydan” dedi.

“ATTIĞINIZ ÇAMUR BİZE YAPIŞMIYOR”

Kocaoğlu, geçtiğimiz gün kente gelen ve AK Partili ilçe belediyelerini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eleştirilerine cevap vererek, “Bizi ayrımcılıkla, eşit hizmet yapmamakla, beceriksizlikle suçluyor. Öyle bir hata yapmış ki, bu ne adaba sığıyor ne edebe sığıyor ne de nezakete sığıyor. İzmir’e geliyor Büyükşehir’i suçluyor. 2008’lerde arsenik konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i gördük. Biz İzmir’e gavur diyen başbakanı gördük. Biz her türlü baskıyı, zulmü, yargılamayı ayrımcılığı gördük. Ama yılmadık, geri adım atmadık, ayrımcılık yapmadık. İnsana insan olduğu için baktık, ne siyasi parti, ne etnik köken ne mezhep ayrılığı hiçbir şey yapmadık. Tüm İzmirli hemşerilerimiz bize oy vermeyebilir ama bizim ayrım yapmadığımızı, eşit davrandığımızı, evrensel ahlak kuralına uyduğumuzu kimse inkar edemez. Bu yapılanların altında İzmir’i CHP’nin elinden almak için Büyükşehir Belediyesi ve Başkanını yıpratılması var. İlk strateji bu. Yandaş basınla, başkanlarla birlikte bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Adamın suçu varsa, vurduğun zaman ses gelecekse adam yıpranır. Çamur atarsan o çamur adamın üstüne yapışmıyor da senin kafana geçiyorsa o adam yıpranmaz, yücelir” diye konuştu.

“DERSLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE VERECEĞİM”

Kocaoğlu, 2004’te göreve geldiklerinde en borçlu belediyenin Kocaeli olduğunu belirterek, “O süreçte 3. sırada olan İzmir’in hazineye tüm borçlarını ödedik. Hiçbir Allah’ın kuluna bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yoktur. Kocaeli hala 5,5 milyar TL ile borç şampiyonudur. Borç ödeme etiğinden eksik. Türkiye’den hiçbir belediye başkanının değerlendirmeye alınmadığı değerlendirmelerde dereceler aldık. Hiçbir belediye başkanın geçmişten bugüne aleyhinde konuşmadım ama haddini aşanlara, haddini bilmeyenlere, ayıp edenlere, abesle iştigal edenlere de dersini en iyi şekilde vereceğim, vermeye devam edeceğim” dedi.

2 BLOKTAN OLUŞUYOR

Gültepe 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 630 metrekarelik alanda inşa edilecek kültür merkezi; sosyal tesis ve idare olmak üzere 2 bloktan oluşuyor ve bu bloklar tüp geçit ile birleştirilecek. Zemin ve 1. kattan oluşan merkezde toplantı salonu, eğitim odası ve kütüphane bulunacak.  Girişler 2579/1 Sokak’tan yapılacak ve burada bir iç bahçe oluşturulacak. 1 milyon 836 bin TL mal olacak kültür merkezi 180 günde tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne dek Narlıdere, Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk kültür merkezlerini tamamlayarak hizmete açtı. Seferihisar Kültür Merkezi’nin yapımı devam ediyor. Aliağa Kültür Merkezi ise proje aşamasında bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.