TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ablası tarafından yakılan kadın hayatını kaybetti

Mersin’in Tarsus ilçesinde, üzerine ablası tarafından benzin dökülerek yakılan Ayşe Ersöz, hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ablası tarafından yakılan kadın hayatını kaybetti

Mersin'in Tarsus ilçesinde, üzerine ablası tarafından benzin dökülerek yakılan 18 yaşındaki Ayşe Ersöz, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ersöz’ün annesi ve evleneceği kişi cenazeyi almaya gelmezken, yakınları “Allah korkusu olan biri bu zalimliği yapamaz” diyerek gözyaşı döktü.  Olay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mersin’in Tarsus ilçesi Sıraköy'de meydana geldi. Taş ocağında çalışan Mehmet Ö. (24) ile kaçan Ayşe Ersöz, köy sakinlerinin arabuluculuk yapmasıyla nikah hazırlıklarına başladı. Ablası Elif K (26)’nın barışma isteği üzerine evleneceği Mehmet Ö. ve kayınvalidesiyle ablasının evine giden Ersöz, kendisini ayrı bir odaya çağıran ablası Elif K. tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. Ağır yaralanan Ersöz, önce Mersin Devlet Hastanesi'ne ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Vücudunun yüzde 78'i yanan Ayşe Ersöz, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Pazartesi günü memleketi Tarsus Sıraköy’de toprağa verilmesi beklenen Ersöz’ün yakınları adli tıp kurumundan cenazeyi almaya geldi. Ersöz’ün evleneceği gencin ve annesinin adli tıp kurumuna gelmediği belirtildi.

ANNESİ VE EVLENECEĞİ KİŞİ GELMEDİ

Yaşanan durumu “zalimlik” olarak yorumlayan Ersöz’ün akrabası Ayşe Fatma Orhan, “Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Ablası da yanıklardan dolayı tedavi altında diyebiliyorum ama fazla bir bilgim yok. Bu zalimlik. Allah korkusu olan bunu yapamaz. Annesi, köyde iki oğlu ve kardeşini yakan Elif’in kızıyla birlikte. Burada olması gerekiyordu ama gelmedi” dedi.

“ELİF SORUNLU BİRİYDİ”

Kardeşini yakan Elif K.’nın sorunlu biri olduğunu ve çevresindeki herkesin bunu bildiğini kaydeden Orhan, şöyle konuştu: “Sorunlu olması kardeşini yakmayı gerektirir mi? Asla kardeşini yakacağını düşünemezdim. Sadece kolları yanık sanmıştım. Doktoruyla görüştüğümde bana yanıkların yüzde 80 olduğunu ve yüzde 20 yaşama şansı bulunduğunu söyledi.”

“GELMELİYDİ”

Elif K.’nın ‘sizi affettim’ diyerek Ayşe Ersöz ve evleneceği kişinin ailesini evine çağırdığını anlatan Orhan, “Daha önce benzini de odaya koymuş. Planlı mıydı bilemem ama Cenab-ı Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Evleneceği kişinin durumu hakkında bilgim yok ama neden gelmediğini o bilir. Yine de gelmeliydi” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.