TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

96 yıldır aynı heyecan

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmir’de coşku ile kutlandı. Gerçekleşen törene başta siyasiler olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri de katıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
96 yıldır aynı heyecan

ONURHAN ALPAGUT - İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na sabahın erken saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’nun çelenk sunumu ile başlayan 19 Mayıs etkinlikleri, kutlama tören programı ile başladı. Gerçekleşen törene İzmirlilerin ilgisi yoğundu. Törende Ege Ordu Komutanı Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Milliyetçi Hareket Partisi 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Oktay Vural ve Ege Ordu Komutanlığı bünyesindeki üst düzey komutanlar katıldı. Tören programı; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

BÜYÜK GURUR

Tören programı kapsamında günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, “Başlayan kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 96. yılındayız. Büyük bir anlam ve öneme sahip bu günü gurur, sevinçle kutluyoruz. Milletimizin tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir şaha kalkışın başlangıcı 19 Mayıs 1919'dur. Bütün umutların tükenemeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında bulunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu anlamlı günde Ulu Önderimiz Atatürk'ü anıyoruz. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesi ve bağımsızlıktır. Bunun yaşatılması için hepimize özellikle de 19 Mayıs'ı hediye ettiğimiz gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen sorumluluğumuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamak gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güven ortamımızı bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bunu başarabilecek gücü geçmişte olduğu gibi şimdi de milli ve manevi değerlerimize sarılarak elde edebiliriz. İdeal gençlik gelecekteki aydınlık günlerin temeli olabilecek azim ve kararlılığa sahip gençliktir. Unutmayınız ki, gençler Ulu Önder Atatürk'ün eserlerinin temel taşıdır. Her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız rengini Türk gençlerinin damalarındaki kandan almaktadır” dedi.

“EN BÜYÜK SİLAH GENÇLİK”

Törenin devamında gençlik adına konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini alan Gençlik Spor Müdürlüğü Gençlik Lideri Emel Albozkurt, “Milletlerin en büyük silahı sahip oldukları genç nüfustur. Milletimizin de sahip olduğu genç nüfus dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin olarak yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türk genci tarihin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071'de Malazgirt'te Alp Arslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı. 1453'de Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için Türk gençlerine güvendi. Güveni boşa çıkmadı. 1915 Çanakkale savaşlarında Türk ulusu gençliğine güvendi. Ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk özgürlük yolunda Türk gençlerine güvendi. Onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu önder biz gençlere o kadar güvendi ki kurduğu Cumhuriyeti bizlere emanet etti. Bizlerinde bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi istedi” diye konuştu.

Konuşmaların sona ermesiyle Ana'dan Ata'ya bisiklet turu lideri tarafından Türk bayrağı İzmir Valisi Mustafa Toprak'a teslim edildi. Namık Kemal Lisesi öğrencileri Eda Dalgın ve Çağdaş Çilek şiirlerini okudu. Bando tarafından çalınan gençlik marşı ile tüm gençler Gençlik Marşı’nı söyledi. Törenin gösteriler kısmında gençlerin gerçekleştirdiği dans şovları, akrobatik gösteriler ise başta protokol olmak üzere tüm katılımcıları büyük alkışlarını topladı. Türk bayrağımızın paramotor gösterisi ile gökyüzünden dalgalanmasının ardından gençler dev Türk bayrağını Cumhuriyet Meydanı’nda dalgalandırdı. Tören gerçekleşen bu etkinliğin ardından son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçelerde de kutlandı. Meydanlarda toplanan kalabalıklar Ulu Önder Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha andı. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikler çerçevesinde dans gösterileri yapıldı, şiirler okundu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.