TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Ala’nın peşini bırakmıyor

CHP, iktidara yakın bazı gazetelerde çıkan Sümeyye Erdoğan’a suikast” mesajı nedeniyle eski İçişleri Bakanı Efgan Ala hakkında soruşturma açılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP Ala’nın peşini bırakmıyor

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP Grup yönetimi tarafından Meclis Başkanlığı’na verilen soruşturma önergesinde Ala’nın, Hayali twitter yazışmaları üzerinden CHP’yi hedef alan karanlık senaryolara hazırlanmasına destek olduğu iddia edildi.

İktidara yakın, Akşam, Takvim, Star gibi gazetelerde yayınlanan mesajların tam bir kara propoganda olduğu belirtilen soruşturma önergesinde şöyle denildi: “İçişleri Bakanı tüm bu yaşananları önlemek bir yana tam tersine bu kara propaganda yayınları için çeşitli bilgileri derleyerek, komploların üretilmesini sağlayacak sahte, yanlış dezenformasyon verilerini bu kurumlara iletmektedir.

Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan İçişleri Bakanı, tam tersi biçimde görevini kötüye kullanmakta, takip ettiği muhalefet partisi mensupları aleyhine çeşitli komplo iddiaları oluşturmaktadır.

İçişleri Bakanı görevini kötüye kullanmanın yanında, TCK'nın ‘suçluyu kayırma’ başlıklı 283'ncü maddesini de çiğnemektedir. Zira iktidar yanlısı medya grubu, muhalefetin görevini yapmasını engelleme amacıyla suç uyduruyor ancak kolluk kuvveti herkesin gözü önünde gerçekleşen bu olaylara karşı tek bir adım dahi atmıyor, yaşananları görmezden geliyor, yani suçluyu kayırmayı tercih ediyor.

Gerçekte parlamenter demokratik hukuk sistemini işlevsiz bırakmaya ve hatta tümüyle ortadan kaldırmaya yönelik iftira ve suç uydurmaların tüm boyutlarıyla incelenerek soruşturulması, gerçeğin tüm çıplaklığıyla ortaya konulması ve sorumlularının saptanması gerekmektedir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.